hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hapse girseler daha iyi...

    Hapse girseler daha iyi...
    expand

    Savcı Mehmet Berk'in hazırladığı iddianame 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzenleme Yasasının enterasan bir özelliği de ortaya çıktı.

    Spor Sahalarına giremezler Maddesi ve Emniyetin 68 yasaklıyı 81 ile bildirmesinden sonra söz konusu isimlerin hayatlarının karakolda geçmesi söz konusu oldu. 62 22 Sayılı 18'inci maddesinin 8 fıkrasından aynen şöyle yazıyor:

    "Spor müsabakalarını seyirden yasaklanan kişi, yasaklama kararının fiilini oluşturan, fiilin işlendiği müsabakının tarafı olan ve taraftarı olduğu takımın katıldığı spor müsabakalarının yapılacağı gün, yurt içinde bulunduğu taktirde, müsabakanın başlangıç saatinde ve bundan bir saat sonra bulunduğu en yakın kolluk birimine başvurmakla yükümlüdür."

    Kanunda belirtilen spor sahalarına giremez maddesi, Futbolun dışındaki her türlü spor müsabakasını yani, Hentbol, Basketbol, Voleybol, Eskrim, Güreş ve buna benzer her türlü faaliyeti yasaklıyor. Söz konusu 68 isim karakola imza verecek ve müsabakanın bitmesini burada bekleyecek.

    NASIL ÇÖZÜME KAVUŞUR?
    Spor müsabakalarını seyirden yasaklama tedbiri ancak şu 3 madde ile ortadan kalkabilir
    1-Cumhuriyet Savcısı ya da mahkeme tarafından kaldırılmasına karar verilmesi
    2-Kovuşturmaya yer olmadığı kararının verilmesi
    3-Sanık hakkında beraat veya düşme kararının verilmesi...

    İŞTE HAYATINI NEREDEYSE KARAKOLDA GEÇİRECEKLERİN İSİM LİSTESİ

    Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Abdullah Başak, Abdurrahman Yakut, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Bülent Uygun, Bülent İşcen, Koray Çelikay, Serdar Adalı, Tayfur Havutcu, Ahmet Ateş, İbrahim Akın, İskender Alın, Olgun Peker, Ömer Ülkü, Mecnur Odyakmaz, Mehmet Yenice, Sami Dinç, Ümit Karan, Yusuf Turanlı, Tamer Yelkovan, Ali Yıldırım, Serkan Acar, Fatih Akbaba, Gökçek Vederson, Hasan Çetinkaya; Samet Güzel, Murat Öztürk, Yavuz Ağırgöl, Emanuel Emenike, Sezer Öztürk, Erdem Konyar, Hikmet Karaman, Kenan yaralı Levent Eriş, Mahmut Boz, Mehmet Yıldız, Murat Şahin, Mehmet Şen, Metin Korkmaz, Mithat Halis, Muhammet Şenyüz, M.Ulaş Ortakaya, Sani Şener, Sadri Şener, Nevzat Şakar, Sercan Yıldırım, Serdar Berkin, Serdar Kulbilge, Şükrü Ongan, Tuğrul Çağrı Üzer, Ümit Aydın, Yadigar Boğa, Göksel Gümüşdağ, Cengiz Demirel, Doğan Ercan, Halil kontek, Seyit Kalender, Zafer Tüzün, Zafer Önder İpek, Zeki Mazlum, Beşir Acar, İlhan Çelikay, Faruk Taşseten, Faruk Yaşar.

    ADANASPOR HUKUÇULARINA SORUYOR...

    68 yasaklının içinde çismi geçen Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş'in de durumu bugün açıklığa kavuşacak. Başkan Bayram Akgül konuyu hukukçulara sorduğunu, turuncu-beyazlıların bugünkü ilk idmanına Eriş'in çıkıp çıkmayacağının da netleşeceğini söyledi.

    ŞENER KULÜBE GİREMİYORSA, GÜMÜŞDAĞ FEDERASYONA NASIL GİRECEK ?

    Bir diğer durum da Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın kapsama alanına giriyor. Yasaklıların arasında ismi geçen TFF Başkanvekili Gümüşdağ'ın da Sadri Şener'in konumu göz önünde bulundurulduğunda Federasyon binasına giremeyeceğini işaret ediyor. Bilindiği gibi Şener Trabzonspor Kulüp Binası'na giremeyeceğini ifade etmiş, hatta bu konuya bir espri ile de yaklaşarak; "Kulübe giremiyorum çünkü girebilmem için futbol sahasının içinden geçmem lazım, ya da deniz yolunun kullanmam gerekiyor" demişti.

    Bu arada halen Fenerbahçe Genel Koordinatörlüğü yapan Serkan Acar'ın kulüpte nasıl bulunabileceği de merak konusu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow