hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Çatlak yok' dedi, gardını aldı!

    Çatlak yok dedi, gardını aldı
    expand

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'la ilgili olarak AK Parti'de kesinlikle bir çatlağın sözkonusu olmadığını söyledi.

    Kick Boks branşında dünya şampiyonu olan sporcuları kabulünde, sorular üzerine açıklamalar yapan Kılıç, "AK Parti'de kesinlikle bir çatlak sözkonusu değil. Bazı milletvekili arkadaşlarımın kişisel görüşlerini açıklaması gayet normal bir durumdur. MHP ve CHP de başlangıçtaki imzalarının arkasında durduklarını açıklamıştır. AK Parti de aynı şekilde durduğunu açıklamıştır. Zorlu dönemlerde yaşanmayan bir tartışmanın, bu vesileyle yaşanması sözkonusu değildir" dedi.

    Bazıların bu konuda "rüyaları" olabileceğine dikkati çeken Suat Kılıç, "2 referandum, 2 yerel seçim, 3 milletvekili seçimini geride bırakan ve 7'sinden de arzu ettiği neticeyle çıkmayı başaran AK Parti'yi siyaset sahnesinde zorlayamayanların burada bu tür farklı açıklamalar üzerinden polemik yaratma çabalarını kendi siyasetleri açısından anlayabiliyorum. Bu polemiklerin AK Parti'de hiçbir karşılığı olmayacaktır" diye konuştu.

    -Kanunda herkes kabahatli-

    Bakan Suat Kılıç, en iyi kanunun en rahat ve sektörün gelişmelerine en paralel uygulanabilen kanun olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bu kanunda eksiklikler varsa, o herkesin ortak kabahati olarak görülmelidir. Çünkü o dönem spor camiası o yasanın bir an önce çıkmasını istiyordu. 4 siyası parti TBMM altında ittifak sağladı. Uygulama sırasında bu kanunun Türkiye gerçeklerine paralel olmadığı konusunda itirazlar ortaya çıktı.

    İtiraz sahipleri de kulüpler birliği, kulüpler ve TFF'dir. Değişiklik yapılmasını isteyen futbol camiasıdır. Siyasi partiler değişiklik istememiştir. Değişiklik için de 4 siyasi parti ittifak sağlamıştır. Biz 6 ay önce çıkan bir kanunun değiştirilmesi için bir hükümet tasarısı hazırlamadık. Çünkü çıkan yasada TBMM'nin iradesi var."

    Kanunun çıkması halinde belli şahısların tahliye edileceği, bu kanun hükümlerinin geriye işlemeyeceği, aleyhte olan hükümlerin kişilerin durumlarına tatbik edilemeyeceği gibi birtakım yorumlar yapıldığını anlatan Kılıç, "Devam eden yargılama süreci var. Medyadaki değerlendirmeler sürecin adli boyutunu etkilemez. Siyasilerin görüşleri sürecin adli boyutunu etkilemez. Kanundaki değişikliklerle herkes kalemi kağıdı eline alıp, kimin ne kadar yatacağı, kimin ne zaman tahliye olacağı, kimin cezasının seçenek yaptırımlara çevrileceği, kimin cezalarının seçenek yaptırımlara çevrilemeyeceği konusunda herkesin kendine göre yapmakta olduğu bir hesap var. Bu hesaplar yanlış. Kimin nasıl etkileneceğine karar verecek, mahkeme heyetidir. Kendimizi savcıların ve hakimlerin yerine koymak hem kendimize hem kamuoyuna hem de mahkeme heyetine karşı tutarsız bir davranış olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kanundaki değişikliklerle ilgili bu akşam görüşmelerin başlayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Bugün akşam yapılacak toplantıda bu kanuna ilişkin önerge ve değişiklik düşüncemiz olmayacaktır. Siyasi parti grupları da Meclis genel kurulunda kabul edilen metnin aynen yasalaşması gerektiği yönünde görüşlerini açıkladılar. Kanun, Adalet Komisyonunda aynen yasalaşacak. 'Kurumlar arasında bir ihtilaf var' yaklaşımına girmek yanlış bir yaklaşımdır. Yakın zamana kadar sayın Cumhurbaşkanı'nın giden her kanunu onayladığını iddia ederek Çankaya Köşkü'nü yıpratmaya çalışanların bugün bu veto ve gerekçeleri üzerinden yine Çankaya Köşkü'nü yıpratmaya yönelik çalışmaları, Çankaya Köşkü ile hükümet arasında bir ihtilaf varmış gibi görüntü yaratmaları da son derece manidardır. Bu gibi mühendislik hesaplarının AK Parti siyasetinde karşılığı olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow