hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sofuoğlu'nun izinde...

    Sofuoğlunun izinde...
    expand

    Motosiklette Türkiye'nin gelecek vaat eden yarışçılarından gösterilen Toprak Razgatlıoğlu'nun hayalleri büyük...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin uluslararası alanda başarı yakalayan tek motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu'nun, kendisinden sonra yurt dışında başarı elde etmesini beklediği isim olarak bahsettiği Toprak Razgatlıoğlu, amacının dünyanın en iyileri arasına girmek olduğunu söyledi.

    Toprak Razgatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının motosiklet yarışlarına katılması nedeniyle çok erken yaşta bu spora başladığını aktarırken, "Babam eskiden çok iyi yarışırdı. Ondan görerek ben de 5-6 yaşında motor sürmeye ve yarışlara girme başladım. Henüz 13 yaşında da ilk pist yarışıma çıktım büyük motorla. Ardından Türkiye Şampiyonası'nda ve Almanya'daki Yamaha Cup'ta yarışlara çıkarak tecrübe kazandım. Kendimi sürekli geliştirmek için çaba harcıyorum. Önümdeki bir kaç yıl hedeflerime ulaşabilme yolunda büyük önem taşıyor" diye konuştu.

    -"Beklentilerin farkındayım"-

    Şu an 16 yaşında olan Toprak Razgatlıoğlu, bu sporda kendisinin iyi yerlere geleceğine inanan insanlar bulunduğunu aktarırken, "Beklentilerin farkındayım. Yaşımın genç olması ve sürekli gelişim göstermem nedeniyle gelecekte önemli noktalara ulaşabileceğim düşünülüyor. Ben de bunu gerçekleştirmek için var gücümle çalışacağım. Benimle ilgili çeşitli planlamalar yapılıyor" ifadelerini kullandı.

    -"Kenan ağabeyin açtığı yol, benim için avantaj"-

    Motosiklet sporundaki idol isminin Kenan Sofuoğlu olduğunu aktaran ve kendisinden büyük destek gördüğünü dile getiren Toprak, önünde takip edeceği bir yol bulunduğunu vurguladı.

    "Kenan ağabeyin açtığı yoldan gidecek olmak benim için çok büyük avantaj" diyen Toprak, "O büyük zorlukları, sıkıntıları aşarak, önemli bireysel çabalar göstererek bugünkü konumuna geldi. Bugün ise o bizim gibi genç Türk sporcular için bir referans. Motosiklet Federasyonu da çok güçlendi. Önemli destekler sağlayabiliyor. Şu an çok şanslıyım. Bir dünya şampiyonunun arkasından gidiyorum" şeklinde konuştu.

    -"Hedefim MotoGP"-

    Toprak, motosiklet sporuyla uğraşan her genç isim gibi en büyük hedefinin MotoGP'de yer almak olduğunu aktardı.

    Kendisinin Kenan Sofuoğlu gibi yurt dışında önemli organizasyonlarda yarışmak, yavaş yavaş hedefleri doğrultusunda ilerlemek istediğini anlatan Toprak, "MotoGP'de yarışmak ve orada şampiyonluk yaşamak en büyük hedefim. Önümdeki 3-4 yıl içinde de bu hedeflerime ulaşmak istiyorum. Çok alışmam ve kendimi geliştirmem gerektiğinin de farkındayım" dedi.

    Toprak ayrıca, Kenan Sofuoğlu'nun ardından yurtdışında beğendiği sporcular olarak da ünlü motosikletçiler, Valentino Rossi ve Casey Stoner'ı gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow