hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaleci Korcan Metris günlerini anlattı

    Kaleci Korcan Metris günlerini anlattı
    expand

    "Futbolda şike" davası kapsamında tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden tahliye edilen Sivasspor'un kalecisi Korcan Çelikay, "Bizim alnımız ak, umarım bu da en kısa zamanda mahkemelerce de, yargı tarafından da doğrulanıp aklanacağımızı düşünüyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 kişinin tahliyesine ilişkin kararının ardından tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden tahliye olan Korcan Çelikay, kulüp tesislerine gelerek bir süre başkan vekili Erdal Sarılar ile görüştü.

    Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdüren takımının idmanını izlemek üzere tesislerdeki sahaya giden Korcan Çelikay'ı, takım arkadaşları alkışlarla karşıladı. Sahaya girerken zemine elini süren Çelikay, arkadaşlarıyla kucaklaştı.

    Korcan Çelikay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cezaevinden çıktığı için duyduğu mutluluğu dile getirerek, şöyle konuştu:

    "Ama tabii bu başkanımız çıkınca daha da katlanacak inşallah. Tabii ki çıkmama seviniyorum ama başkanımız da orada. Şunu da herkes biliyor ki, ne  şartlarda oraya girdiğimizi, neler olduğunu futbolun içinde olan birçok kişi bu olaylara vakıf. Biz her zaman ilk girdiğimiz günden bu yana kendimiz için, camiamız için hiçbir şekilde bir huzursuzluğumuz, bir rahatsızlığımız olmadı. Çünkü biz ne yapıp, yapmadığımızı çok iyi biliyoruz. Umarım bu da en kısa zamanda ortaya çıkar ve başkanımız da, biz de diğer birçok arkadaş da aklanarak bu davanın içinden çıkmak istiyoruz. Umarım her şey çok daha iyi olur. Tabii sonuçta ben buraya geleli belki bir sene oldu, ya da yarım dönem buradaydım. Ama burada yıllardır emeği olan bir başkanımız var."

    Adalete güvendiklerini söyleyen Korcan Çelikay, "Yapacağımız bir şey yok. Biz gerek takımımız bundan emin, Sivasspor camiası da bundan emin, Sivas kenti de bundan emin. Bizim alnımız ak, umarım bu da en kısa zamanda mahkemelerce de, yargı tarafından da doğrulanıp aklanacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

    Çelikay, Fenerbahçe ile oynadıkları şampiyonluk maçında yediği golün sorulması üzerine kaleciliğin futbolda sorumluluğu en fazla olan mevki olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

    "Burada da hata her zaman oluyor. Her insan, her futbolcu, her kaleci yapabiliyor hata. Bundan sonra da olacak. Ama bizim sıkıntımız şimdi misal iki maç önce de bir hata oluyor, gol yeniyor, mağlup ya da galipsin ama iki maç önceki maç hata oluyor, şampiyonluk maçında bir hata yapıyorsun bu direkt şike olarak yorumlanıyor. Yani burada bir çıkmaz var şimdi nasıl değerlendireceğiz bu olayı? Yani bu biraz da tabii artık futbol camiasına kalıyor bu yorum. Herkes tabii bir yorum yapacak ama biz kendimizi biliyoruz, biz kendimizi bildiğimiz sürece kendini bilmeyenlerin ne konuştuğunu çok önemsemiyoruz. Dediğim gibi gerek başkanımız, gerekse ben alnımız ak bizim, gönlümüz de rahat. Çok da huzurluyuz."

    "Böyle bir iddiadan orada tutulmak oldukça canımızı sıktı"-

    Sıkıntılarının mahkumiyet olmadığını ifade eden Korcan Çelikay, "Mahkumiyet her insanın başına gelebilir. Ama böyle bir şeyden, böyle artık anlamını bulamıyorum, iğrenç bir kelimeden böyle bir iddia edilmesi, o canımızı çok sıktı. Onun dışında mahkumiyet, orada yatıp kalkma bizim için çok sorun olmadı. Ama böyle bir iddiadan orada tutulmak oldukça canımızı sıktı" dedi. 

    Cezaevindeyken haklarında çeşitli iddiaların ortaya atıldığının hatırlatılması üzerine de Korcan Çelikay, şunları kaydetti:

    "Hepsine güldük. Şimdi tutuklusunuz, gazetede haber çıkıyor, televizyonda haber çıkıyor. Herkes istediği, dilediği yorumu yapıyor ama siz bir cevap veremiyorsunuz. Orada duruyorsunuz, sadece gülüyorsunuz. Kendinsin, yaşayan birisin, böyle bir şey olmadığını biliyorsun, gülüyorsun ne diyeceksin ki? Bir ton haberler çıktı, ilk baştakiler çok komikti, işte yok çaycılıktan, şeye kadar gittik, meydancılık, şunlar, bunlar... Güldük sadece yani orada herkes neyin ne olduğunu biliyor. Herkes orada modern insanlar yani. Ne diyebilirim ki, sadece gülüyorsun ve gelip geçiyor, kişi söylediğiyle kalıyor. Ama bunlar öyle yazılınca bunları yazanlar, bu şekilde yorum yapanlar, bir şekilde tabii ki merak uyandıracaklar kendilerince. Ama o merak çok uzun sürmüyor, iki gün sürüyor, yani gerçeğin üzerine başka bir şey söylenmez."

    -Korcan'ın tedbir kararı kaldırıldı-

    Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar ise Korcan Çelikay'ın sözleşmesini zaten iptal etmediklerini belirterek, şunları kaydetti:

    "Devam ediyordu, bir buçuk yıllık biz Beşiktaş ile kiralık olarak anlaşmıştık. Şu anda sözleşmeli futbolcumuz. Savcılık seyir kararını kaldırmıştı, yalnız federasyon daha önceki kararında tedbir kararı almıştı, normal olarak futbol oynayamıyordu. Dün sabah federasyona başvurduk, tedbirinin kalkması açısından. Sağ olsun onlar da çok acil olarak toplantı yaparak, Korcan'ın tedbir kararını kaldırdı. Şu anda oynamaması için hiçbir koşul mevcut değil, oynayabilir. Hazır olduğu andan itibaren oynayabilir, tabii iki maçta hazır olamaz. İnşallah geçen seneki gibi ikinci yarı transferimiz olacak, inşallah Korcan da bizimle beraber futbol oynayacak."

    Sarılar, halen cezaevinde olan kulüp başkanları Mecnun Otyakmaz ile ilgili soru üzerine, "Biz başkanımızın suçsuz olduğunu biliyoruz zaten. Onunla ilgili de her ay başvurularımız oluyor. Korcan'ın ki yasa çıktıktan sonra başvurulan bir ifade değildi. Yasa şimdi tahmin ediyorum gelecek hafta içinde Resmi Gazete'de yayınlanıp çıkacak, onunla ilgili tekrar biz başvuracağız. İnşallah başkan da bu yeni yasayla beraber çıkar diye düşünüyoruz. Zaten savcı beyin istediği cezaya da bakarsanız, en az ceza istenen başkan, 5 ila 15 yıl arasında" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow