hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olin Edirne kazanarak veda etti

    Olin Edirne kazanarak veda etti
    expand

    Olin Edirne, iddiasını kaybettiği EuroChallenge Cup'taki 6. maçında Rusya temsilcisi Triumph Lyubertsy'i 89-82 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Wilkinson ve Videonov ikilisiyle sayılar bulan Olin Edirne ilk 5 dakikayı 9-6 önde geçti. Savunmada toparlanan Rus temsilcisi Jefferson ve Landry'nin attığı basketlerle ilk periyodun bitimine 2 dakika kala 17-17 beraberliği yakalandı. Hücumda çok top kaybeden Olin Edirne, ilk periyodu 21-20 geride tamamladı.

    İkinci periyoda Triumph Lyubertsy takımından Karesev ve Landry'nin attığı basketlere, Videnov ve Mustafa Abi ile cevap veren Olin Edirne, farkın açılmasına izin vermedi: (24-26). Özellikle Mustafa Abi ve Wilkinson ile dış şutlarla üst üste basketler bulan Türkiye temsilcisi, ikinci periyodun bitimine 2 dakika kala tekrar öne geçti: (38-36). Etkili oyununu sürdüren Olin Edirne, rakibi karşısında ikinci periyodu 47-40 önde tamamladı.

    Üçüncü periyodun ilk dakikalarında Wright'ın 3 sayılık basketiyle taraftarını coşturan Olin Edirne, aradaki farkı 9 sayıya çıkardı: (54-45). Rusya temsilcisinin hücumlarını sayıya çevirmesi ve Olin Edirne'nin savunma zafiyetleri nedeniyle üçüncü çeyreğin bitimine 5 dakika kala Triumph Lyubertsy skorda eşitliği yakaladı: (54-54). Karşılıklı basketlerle geçen periyot 64-63 konuk ekibin üstünlüğüyle bitti.

    Son çeyrekte, ev sahibi takım Olin Edirne, Videnov'un savunmadaki etkinliğini Mustafa ve Wright'la hücumda birleştirince karşılaşmanın 33. dakikasında üstünlüğü eline aldı: (72-66). Son çeyreğin kalan bölümleri karşılıklı ataklarla geçti. Süre bitiminde maçı kazanan taraf Olin Edirne oldu: (89-82).

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow