hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankaragücü Başkanı'na "Zübükvari" dedi!

    Ankaragücü Başkanına Zübükvari dedi
    expand

    Eski Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Mangırcı, "Kulüp başkanı Sami Altınyuva, 'Zübükvari' bir adam. 102 yıllık büyük camiayı kandırıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mangırcı, sahibi olduğu restoranda düzenlediği basın toplantısında, Türk sporunun güzide kulübü Ankaragücü'nün içinde bulunduğu kaos ortamının herkesin malumu olduğunu kaydetti.

    Ankaragücü'nün kimler tarafından yönetildiğine işaret etmenin bir Ankaragücü taraftarı olarak boynunun borcu olduğunu belirten Faruk Mangırcı, yapacağı değerlendirmelerin de son kongrede kulüp başkanlığı koltuğuna oturan Sami Altınyuva'nın şahsıyla ilgili olacağını ifade etti.

    Mangırcı, geçen hafta bir internet sitesinde, "İlginç bir başkan vesselam" başlıklı bir analiz yazısı gördüğünü, bu yazıda başkan Altınyuva'nın kişisel internet sitesinin adres gösterildiğini dile getirerek, "Bu yazıyı okuduktan sonra başkanın kişisel web sitesine girdim. Genç iş adamı başkanın, iş hayatı ve cemiyet hayatından fotoğraflar ve haberler vardı" diye konuştu.

    Bir gün sonra yine siteye girmek istediğinde bu sitenin kapatıldığını fark ettiğini anlatan Mangırcı, şunları kaydetti:

    "Site kapatılmıştı ama önbelleklerin kapatılması unutulmuştu. Başkanın öz geçmişinin anlatıldığı bölümde kendisinin 1976 doğumlu olduğu, 13 şirketi bünyesinde bulunduran Altınyuva Holding A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü ifade ediliyordu. Sitede belirtilen şirketlere bakınca içime kuşku düştü. Bu kadar şirketler grubunun sahibinin Ankara kamuoyunda bilinmemesi mümkün değildi. Ankara Ticaret Odası kayıtlarından araştırdım. Ancak, başkana ait olduğu ifade edilen şirketlerin sayısı 13 değil, sadece 4 görünüyordu. Ankara Ticaret Odası kayıtlarında böyle bir holdinge de rastlanmadı. En az bunlar kadar önemlisi, kişisel web sayfasında sayın Altınyuva'nın 1976 doğumlu olduğu belirtiliyor. Fakat ilginçtir ki, Ticaret odası ve Ankaragücü'nün üye kayıt defterindeki kayıtlarda başkanın doğum tarihi 11 Ağustos 1980 olarak görünüyor."

    Faruk Mangırcı, Sami Altınyuva'nın internet sitesinde iş hayatı ile ilgili verilere bakarken bazı konut projelerine de rastladığını vurgulayarak, yaptığı araştırmalarda ise bu projelerin Altınyuva'nın kendisine ait olmadığını, sadece satış organizasyonunu yaptığını öğrendiklerini söyledi.

    Altınyuva'nın Ankaragücü Kulübü üzerinden tanıtım çalışması yapmak istediğine şahit olduklarının altını çizen Mangırcı, şöyle konuştu:

    "Kulüp başkanı Sami Altınyuva, 'Zübükvari' bir adam. 102 yıllık büyük camiayı kandırıyor. Ben 'hırsız, dolandırıcı' demiyorum ama ortada düzenbazlık var. En az bunun kadar üzücü olan, ihtirasları uğruna koskoca bir camiayı yerlerde süründüren eski başkan Cemal Aydın'ın kulübü el altından idare etmek uğruna kimleri başkanlık koltuğuna oturttuğudur. Nurettin Çarmıklı'lardan, Sabri Mermutlu'lardan, Vedit Arığ'lardan, Emin Gök'lerden sonra gelinen nokta, Ankaragücü camiası için üzüntü vericidir."

    Toplantının ardından Mangırcı, basın mensuplarına "Zübük" adlı tiyatro oyununun biletlerini de vererek, "İzleyin, arada fark var mı görün" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow