hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'den misilleme gibi açıklama

    Fenerbahçeden misilleme gibi açıklama
    expand

    Fenerbahçe gün içinde Trabzonspor'dan yapılan açıklamalara sert yanıt vererek "Maç öncesinde gerginlik yaratmamak adına cevap vermiyoruz. Önümüzdeki günlerde kendilerine gereken cevabı vereceğiz" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzonspor Kulübü Teknik Direktörü Şenol Güneş'in şike iddialarıyla ilgili açıklamaların hemen ardından gelen bir Fenerbahçe açıklaması gerilimi tırmandıracak  cinsten.

    Fenerbahçe'nin web sitesinde yer alan açıklamada Trabzonspor'a sert bir cevap verildi.

    "3 Temmuz sabahından bu yana yaptıkları her açıklamada Kulübümüzü hedef alan, sporcularımızın emeklerine leke sürmeye çalışan, sporcularına verilen adaletsiz bir cezayı dahi bize bağlamaya çalışan, son olarak takımlarının Avrupa Kupası’nda rakibinin belli olacağı dakikalarda Kulübümüzü hedef alan açıklamalar kaleme alan Trabzonspor Kulübü ve yönetimine, oynayacağımız önemli lig maçı öncesinde gerginlik yaratmamak ve kendilerinin oluşturmaya çalıştığı kaosa izin vermemek adına cevap vermiyoruz. Önümüzdeki günlerde kendilerine gereken cevapları vereceğimizin de tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz."

    Taraftara çağrı

    Fenerbahçe Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile 18 Aralık Pazar günü sahalarında oynayacakları Trabzonspor karşılaşması öncesinde yaptığı açıklamada, taraftarlarından, kulübün ceza almaması ve takımın maç içinde konsantrasyonunun bozulmaması için gayret göstermeleri istenirken, "Bizi sahada yenemeyenlerin, saha dışında buna fırsat bulmasına imkan tanıyacak malzemeyi kendilerine vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

    Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, sarı-lacivertli ekibin iki deplasman maçının ardından 18 Aralık Pazar günü taraftarıyla buluşacağı hatırlatıldı.

    Açıklamada, sarı-lacivertli taraftarların yine sonuna kadar takımının yanında ve en büyük destekçisi, rakibinin ise "her zamanki gibi korkulu rüyası" olacağı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

    "Fenerbahçe camiası olarak hepimiz şunu da biliyoruz ki, büyük Fenerbahçe taraftarı, tüm tahriklere ve tüm kışkırtmalara rağmen bir kez daha dünyaya ve alması gereken herkese ders verircesine, sahaya yabancı madde atmadan, küfür etmeden sadece omuz omuza durarak nasıl devleştiğini, kenetlendikçe nasıl büyüdüğünü, haykırdıkça nasıl korku saldığını, sarının yanına gelen lacivertin koyusunun rakip takım üzerine nasıl karanlık bir gecenin kabusu gibi çöktüğünü gösterecek.

    O gece, büyük taraftarımız, stadyumumuzu 'sarı' diye inlettiğinde 'gökyüzünün laciverti' ona eşlik edecek ve rakibinin üzerine korku olup yağacak. Fenerbahçe tribünlerinin sesi, rakibin dizlerinin bağını çözecek. O gece, bir futbol maçında taraftar desteğinin ne demek olduğunu, rakibe korku salmanın, küfür edip sahaya atlamamak, sahaya yabancı madde atmamak olduğunu, bir kez daha herkese göstereceğiz.

    Bizi sahada yenemeyenlerin, saha dışında buna fırsat bulmasına imkan tanıyacak malzemeyi kendilerine vermeyeceğiz.

    Kulübümüzün ceza almaması, takımımızın maç içinde konsantrasyonunun bozulmaması, ligin geri kalan zorlu haftalarında Fenerbahçemizin yalnız kalmaması için, pazar günü, Kadıköy sarı-lacivert olsun, üzerimizde çubuklular olsun, aklımızda galibiyet, top rakibe geçtiğinde dilimizde yalnızca ıslık olsun."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow