hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Küme düşme kaldırılmayacak"

    Küme düşme kaldırılmayacak
    expand

    Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike ve teşviğe verilecek cezaları düzenleyen disiplin talimatının 58. maddesinde kesinlikle değişiklik yapılmayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milliyet’ten Cemal Ersen’in haberine göre, futbolda şike yapan takımların küme düşürülmesinin önüne geçmek amacıyla talimat değişikliği yapılacağı yolundaki iddialara Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar son noktayı koydu.

    Aydınlar Disiplin Talimatı’nın şike ve teşvik primine verilecek cezaları düzenleyen 58. maddesinin değiştirilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Gündemimizde böyle bir konu yok. Kesinlikle söylüyorum, bu maddenin içeriği değişmeyecek” dedi.

    Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair yasada yapılan ceza indirimlerinden sonra disiplin talimatının değiştirilerek küme düşme cezasının yeniden düzenleneceği yolundaki haberleri yalanlayan Başkan Aydınlar, “Bu tür haber ve iddialar gerçeği yansıtmıyor. Federasyonumuz mevcut talimatlarda herhangi bir değişiklik düşünmüyor” diye konuştu.

    Bilindiği gibi yasada şike ve teşvike öngörülen cezalarda indirim yapılmasının ardından, soruşturmaya konu olan takımların küme düşmesinin önlenmesi için Kulüpler Birliği Vakfı’nın önderliğini yaptığı girişimin talimat değişikliği için öneride bulunacağı ileri sürülmüştü.

    Söz konusu madde şike yapan ve teşvik primi verdiği saptanan kulüplerin doğrudan küme düşürülmesini öngörürken, talimatta yapılması istenen değişikliğin kişiler ile kulüplerin ayrı tutulması isteniyor ve takımların lige eksi puanla başlaması planlanıyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aydınlar’ın kesin tavrından sonra talimat değişikliğinin gündemde olmadığı ve mevcut sisteme göre şike ile teşvike karışan takımlara küme düşürme cezasının uygulanacağı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow