hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih Terim ilk yarıyı değerlendirdi

    Fatih Terim ilk yarıyı değerlendirdi
    expand

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 1-0 kazanılan Manisaspor maçının ardından ligde tamamlanan ilk yarıyı değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, geldikleri noktada sezon başında yaptıkları analizlerin bir çoğunu tutturduklarını söylerken, şöyle konuştu:

    "Ama birçok şeyi de tam manasıyla halledemedik. Ama 3., 5. veya 8. sırada olduğumuz zamanlar düşünülürse, bu önemli bir başarıdır. Yeni bir başkan, yeni bir yönetim, yeni bir teknik heyet vardı. Gönderilen 17-18 oyuncunun yerine 9-10 oyuncu alarak devam edebilmek, önemli bir tespittir. Bu tespitin sonunda da birçok maçı iyi oynayarak, iyi oynamadığımız maçlarda ise iyi mücadele ederek ilk yarının lideri olduk. Bu Galatasaraylılar ve takım için moral açısından önemlidir. Yolumuzun çok uzun olduğu ve birçok hatamızın da olduğu bir gerçektir. Bunu daha iyiye çevirmek için çalışacağımızdan tüm Galatasaraylılar emin olabilir. Bu başarıya emeği geçen herkese, teknik heyetime, oyuncularıma, yönetimimize teşekkürü bir borç bilirim. Yolumuz daha uzun, yapacak da daha çok şeyimiz var."

    -"Takıma takviye yapmayı düşünüyoruz"-

    Fatih Terim, basına transferle ilgili yansıyan asılsız haberlerden dert yanarken, kadrolarına takviye yapmayı tabii ki düşündüklerini kaydetti.

    Basında neredeyse transferi bitmek üzere gibi verilen birçok oyuncuyla hiç görüşmediklerini anlatan Terim, "Daha önce sordunuz ve Amrabat'ı söyledim. Yöneticilerimiz de o dönem talip oldu. Sol bek transferi ise bizim hiç gündemimizde yok. Maçtan 1 gün önce, maç günü yazılar çıkıyor sol bekle ilgili. Bu durum Galatasaraylılarda beklentiye neden oluyor. Takıma takviye yapmayı tabii ki düşünüyoruz. Gidecek arkadaşlarımız da olabilir ama bu takviye bizim mümkünse kalitemizi artırmaya yönelik olursa daha iyi olur. Olması için uğraşıyoruz. Şimdi daha net uğraşacağız. Kolay bir şey değildir ve tehlikelidir devre arası oyuncu almak. Takıma entegre olmalı. Almak için almak, tecrübemden konuşuyorum, bize yarar yerine zarar getirir" diye konuştu.

    Başkan Ünal Aysal'la bugün bir görüşme yaptıklarını aktaran Fatih Terim, transfer için uğraştıklarını kaydederken, "Alacağız da. Nasipse, fark yaratacak oyuncuları alabilirsek çok mutlu oluruz. Bunun için uğraşıyoruz. Ayrıca 6 yabancıyı da düşünmeliyiz. Mesela sola yabancı aldık, kimi oturtacağı saha kenarında. Biz oynayan bir yabancı istiyoruz. Keşke Türk alabilsek, benim tercihim bu. Ama açıkçası çok enteresan ve yüksek rakamlara da Galatasaray Kulübü evet demez. Eğer olursa Türk oyuncu, olmazsa mecburen yabancı diye düşünebiliriz. Ayrıca normal transferin dışında ileriye dönük bir kaç genç arkadaş da katılabilir bize. Kendi içimizden 1-2 tane daha oyuncu çıkarsa çok mutlu olacağım" ifadelerini kullandı.

    Terim, takıma izin vermesine rağmen kendisinin Florya'da kalıp transfer çalışmaları yapacağını da ifade etti.

    Kendisini hayal kırklığına uğratan bir oyuncu olup olmadığının sorulması üzerine Terim, "Olmadı. Bugün Riera'yı da görünce olmadı. Kariyeri en iyi oyunculardan biri. İspanya Milli Takımı ve Liverpool'da oynadı. Bazen adaptasyon geç olabilir. Popescu'yu unutmayın. Onunda da 4 ayı bulmuştu alışması. Tüm oyuncularımız özveriyle davranmıştır" yanıtını verdi.

    -"Eboue'nin yerine oyuncu almayız"-

    Terim, Afrika Kupası maçları nedeniyle ocak ayında bir çok maçı kaçırması muhtemel olan Eboue'nin yerine oyuncu alıp almayacakları sorusu üzerine, böyle bir düşüncelerinin bulunmadığını kaydetti.

    Eboue'nin yerine Sabri'nin olduğunu ve bu oyuncunun sakatlığının geçmemesi halinde de kendi içlerinden alternatif yaratma yoluna gidebileceklerini anlatan tecrübeli teknik adam, "Bu iş için birini almayız. Sabri'nin sakatlığının geçmesi bizim için çok önemli" dedi.

    -Muslera'ya övgü-

    Fatih Terim, son dönemdeki performansıyla göz dolduran Uruguaylı kaleci Muslera'ya övgüde bulunarak, "Muslera iyi bir kaleci ve iyi bir insan. Çok genç olmasına rağmen çok önemli maçları kaldırabilecek kapasitede biri. Bu da çok önemli. Gün geçtikçe defansla anlaşması daha fazlalaşıyor, kendine güveni, takımın ona güveni artıyor. Gol yemedikçe bunlar perçinleşiyor. Taffarel'den sonra gelmiş en iyi kaleci diyebiliriz. Avrupa'nın de en iyi kalecilerinden. Daha da iyi olacak" şeklinde konuştu.

    Performansı beğenilen isimlerden Melo'nun durumuna da değinen Terim, kiralık olan oyuncuyu almak için girişimlerde bulunabileceklerini anlatırken, "Melo önemli oyuncularımızdan biri ve kiralık. Muhakkak girişimler olacaktır. Sabırla hareket etmekte fayda var. Çok çabuk adapte olan, neredeyse hiç adaptasyon sorunu yaşamayan klas ve yüreğinden oynayan önemli bir oyuncu. O görüşmeler için daha zaman var. Makul ölçülerde Galatasaray bu konuya yaklaşacaktır" ifadelerini kullandı.

    -"Galatasaray Avrupa'ya alışkındır"-

    Fatih Terim, Avrupa kupaları için nasıl bir hedef koyduğu şeklinde yöneltilen bir soru üzerine, "Allah kimseli gördüğünden geri koymasın. Avrupa kupaları için Galatasaraylıları böyle anlamak lazım" derken, şöyle devam etti: 

    "Bu konuda Galatasaraylılar beni iyi bilir, ben de Galatasaraylıları iyi bilirim. Orada çok deneyimimiz var. Galatasaray Avrupa'ya alışkındır ve Avrupa kupalarında olmalıdır. Çok büyük başarıları da vardır. Bu niyetle yola çıktık. Bu stada Avrupa kupası maçları yakışır. Ümit ediyorum seneye Avrupa kupalarında oluruz, olmak için çalışıyoruz. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. Gördüğünüz zaman da istersiniz. Galatasaraylıları böyle anlamak lazım. Hiç yenilmeden şampiyon olan takım gördüler, Real Madrid'e karşı Süper Kupa kazanan takım gördüler. Şampiyonlar Ligi gruplarında başarı gördüler. Benim rüyalarım dünyadan daha büyük. İnsan hayal etmeden yaşayamaz."

    -"İzni 1,5 gün fazla verdim"-

    Teknik direktör Terim, Galatasaray takımına devre arası için verilen 5 günlük izine değinirken, bu izni 1,5 gün fazla verdiğini dile getirdi. 

    Brezilya'ya, Uruguay'a gidecek oyuncular olduğunu hatırlatan Terim, zaten 1-2 günün yolda geçtiğini ifade ederek, "Ligi lider bitirdik ve soyunma odasında hep beraber rica etmelerine rağmen tatilin uzatılmasını kabul etmedim. Herkese iki sayfa program verildi ve gelince de testlerde uyup uymadıklarını göreceğiz" dedi.

    Terim, ligle ilgili çok fazla şikayet edildiğini söylerken, "Her şeyden şikayet ediyoruz. 3 günde bir maç oynuyoruz, şikayet ediyoruz. Kupada, ligde, Avrupa'da gitmek için buna alışmamız lazım. Federasyonun neden böyle bir yola gittiğini hepimiz biliyoruz. Bunun üzerinde konuşmanın faydalı olmayacağını düşünüyorum. Bu alışmanın sonu, ilerde bize fayda sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

    Terim, Lig Tv'ye yaptığı açıklamada ise bu sezon yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hepimiz ısrarla futbol konuşmaya, oynamaya, içinde olmaya özen gösterdik. Kolay bir şey değil geçtiğimiz süreçler. Hepimiz ilk yarıyı kazasız, belasız geçirdik. Hepimiz futbolun çok önemli olduğunu unutmadan hareket etmeye devam etmeliyiz" diye konuştu.

    2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev yapacak hakem Cüneyt Çakır ve arkadaşlarını da tebrik eden Terim, "Bunun kolay bir şey olmadığını, dışarda çalışanlar, maç yönetenler, başkanımız Şenes Erzik daha iyi bilecektir. O'nun da hakkını buradan verelim. Hep kötü anlarda onu anıyoruz, iyi zamanlarda da anmayı, teşekkür etmeyi unutmamalıyız. O da Avrupa ve dünyada bizim gururumuz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow