hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyaya veda eden efsane sporcular

    Dünyaya veda eden efsane sporcular
    expand

    Spor dünyası, 2011'de birçok ünlü sporcunun ölümü nedeniyle gözyaşı döktü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'li efsanevi boksör Joe Frazier, efsanevi Rus halterci Alekseyev ve futbolun "doktoru" Brezilyalı Socrates, 2011'de spor dünyasının kaybettiği başlıca isimler arasında yer aldı. 2011'de İngiliz Dan Wheldon ve İtalyan Marco Simoncelli de yarışlardaki kazalarda yaşamlarını yitirdi.

    Spor dünyasının 2011'de kaybettiği isimler arasında Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Fevzi Şeker de bulunuyor.

    2011'de yaşamını yitiren bazı ünlü sporcular şöyle:

    Joe Frazier: Eski Dünya Ağır Sıklet Boks şampiyonu, 1970'li yıllarda Muhammed Ali'nin en büyük rakibi olan ABD'li ünlü boksör Frazier kanserden öldü. Kimi kesimlerce gelmiş geçmiş en büyük boksör olarak nitelenen Muhammed Ali'ye ilk yenilgisini tattıran Frazier, daha sonra Muhammed Ali ile yaptığı iki maçı kaybetmişti.

    "Smokin Joe" lakaplı Frazier'ın meşhur sol kroşesi, birçok rakibinin maçların başında nakavt olarak ringi terk etmesine neden oluyordu. Muhammed Ali de 1971 yılında Madison Square Garden'de oynanan ve "Yüzyılın Dövüşü" olarak adlandırılan maçın 15. raundunda Frazier'in sol kroşesiyle ringe yığılmıştı.

    Vassili Alekseyev: 80 kez dünya rekoru kıran dünya ve olimpiyat şampiyonu efsanevi Rus halterci Vassili Alekseyev, uzun süren hastalığı nedeniyle 2011'de yaşamını yitiren sporculardan biri oldu.

    8 kez dünya şampiyonu olan Alekseyev, yarışmalarda üç dalın bulunduğu yıllarda toplamda 645 kiloyla dünya rekoru kırdı. Daha önce halterde koparma ve silkmenin dışında yer alan "pres" dalı, 1972'de Olimpiyat Oyunları'ndan çıkarıldığı için Alekseyev'in rekorunun kırılması imkansız gözüküyor.

    Artı 100 kiloda yarışan Alekseyev'in en iyi dereceleri, koparmada 190, Preste 236.5, Silkmede 256 ve toplamda 645 kilo olarak sıralanıyor. Alekseyev, 8 dünya şampiyonluğunun yanı sıra 2 kez olimpiyat, 8 kez Avrupa ve 7 kez SSCB şampiyonu oldu.

    Socrates: Brezilya Milli Takımının efsanevi kaptanlarından Socrates, bağırsak enfeksiyonu nedeniyle 57 yaşında hayatını kaybetti ve futbol dünyasını gözyaşına boğdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow