hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    D-Smart'ın NBA maç yayını programı

    D-Smartın NBA maç yayını programı
    expand

    Basketbolda dünyanın en çekişmeli ligi NBA’de heyecan dorukta. 25 Aralık’ta başlayan Amerikan Ulusal Basketbol Ligi, NBA, yeni yılın ilk haftasında da müthiş karşılaşmalara sahne olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    30 takımın mücadele ettiği dünyanın en kaliteli basketbol ligi 3 yıl boyunca HD ve 3D kalitesiyle D-Smart’ta yer alacak. Her hafta D-Smart 77. Kanal (Smart Spor) ve HD 55. Kanal’da yayınlanan maçlar, 30 Aralık Cuma günü (Cumayı Cumartesiye bağlayan gece) New Orleans Hornets - Phoenix Suns karşılaşmasıyla devam ediyor.

    New Orleans Hornets, seyircisi önünde Phoenix'i konuk ederken, yeni oyuncusu Eric Gordon'a güveniyor. Phoenix ise yıldız oyuncusu Steve Nash'in komutasında sayı arayışında olacak. Phoenix, 4 Ocak, Çarşamba günü geçen sezonun şampiyonu Dallas ile Smart Spor’da kozlarını paylaşacak. 

    NBA keyfi, yeni yılın ilk saatlerinde D-Smart ile zirveye çıkıyor. Sezona 17. şampiyonluk iddiasıyla başlayan Los Angeles Lakers kendi evinde Denver Nuggets ile karşılaşacak. LA Lakers, iki yenilginin ardından Kobe Bryant ve NBA’in en etkili uzun forvetlerinden Pau Gasol ikilisiyle toparlanmıştı. Bu zorlu karşılaşma 2011'i, 2012'ye bağlayan saatlerde D-Smart 77. Kanal Smart Spor'da canlı olarak yayınlanacak.

    Yeni yılın ilk gecesi D-Smart 55. Kanalda HD olarak saat 01:00’de ekrana gelecek olan Miami Heat ve Charlotte Bobcats karşılaşmasının, NBA’in bütün heyecanını ekranlara yansıtması bekleniyor. LeBron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh gibi yıldızlarla sezonun en önemli şampiyon adayı olarak gösterilen Miami ile rakibi Charlotte arasında geçecek mücadele nefesleri kesecek. Charlotte, güçlü ekibinin yanı sıra genç oyun kurucusu D.J. Augustine’e güveniyor.

    6 Ocak, Cuma günü, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde Türk gecesi keyfi yaşanacak. Dwight Howard'la birlikte Hidayet Türkoğlu’nun sırtladığı Orlando ile Ömer Aşık'lı Chicago, basketbol heyecanını zirveye taşıyacak.

    İşte yeni yılın ilk haftasında D-Smart farkıyla ekrana gelecek olan NBA karşılaşmaları:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New Orleans - Phoenix 30 Aralık, Cuma 03:00 Smart Spor (Kanal 77) (Cumayı Cumartesiye bağlayan gece)
    L. A. Lakers - Denver 31 Aralık, Cumartesi 22:30 Smart Spor
    Miami - Charlotte 1 Ocak, Pazar 01:00 D-Smart 55. Kanal (Pazarı Pazartesiye bağlayan gece)
    Dallas - Phoenix 4 Ocak, Çarşamba 03:30 Smart Spor (Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece)
    Atlanta - Miami 5 Ocak, Perşembe 03:00 Smart Spor (Perşembeyi Cumaya bağlayan gece)
    Orlando - Chicago 6 Ocak, Cuma 03:00 Smart Spor (Cumayı Cumartesiye bağlayan gece)
    Atlanta - Chicago 7 Ocak, Cumartesi 02:00 Smart Spor (Cumartesiyi Pazara bağlayan gece)

    NBA yeni sezon hakkında

    Basketbolda dünyanın 1 numaralı organizasyonu olan NBA (Amerikan Ulusal Ligi) 25 Aralık’ta 5 maçla başladı. Takım sahipleri ile oyuncular arasında, gelir paylaşımı konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle yaklaşık 2 ay gecikmeli start alan ligde, takımlar bu sezon 82 maç yerine 66 karşılaşma oynuyor. Sezon genelinde 120 günlük süreçte toplam 990 maç oynanacak. NBA’de normal sezon 26 Nisan 2012’de sona erecek. Hiç ara vermeden, 27 Nisan’da başlayacak play-off takvimi ise, final serisi 7. maça kaldığı takdirde 27 Haziran’da son bulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow