hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O hakemi hiç affetmeyecek!

    O hakemi hiç affetmeyecek
    expand

    Bulgaristan Milli Takımı'nın efsanevi futbolcularından Hristo Stoichkov, 1994 Dünya Kupası'nda yarı finaldeki Bulgaristan-İtalya maçını yöneten Fransız hakem Joel Quiniou'yu, "hayallerini yıktığı" gerekçesiyle hiç affetmeyeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Stoichkov, Bulgar BNT Televizyonu'na yaptığı açıklamada, Quiniou'nun, İtalya'nın 2-1 kazandığı maçın ikinci yarısındaki bir pozisyonda Bulgaristan lehine penaltı kararı vermediğini ve bunun asla unutamadığını dile getirdi. 

    45 yaşındaki Stoichkov, "Çocukken futbolcu olmayı, 'Altın Top' ödülünü kazanmayı ve dünya kupasında gol kralı olmayı hayal ederdim. Tüm bunlar gerçekleşti. En büyük hayalimi ise bir Fransız hakem yıktı. Onu asla affetmeyeceğim" dedi.

    1994 Dünya Kupası'nda Fransız hakemin hatası nedeniyle finale kalamadıklarını iddia eden Stoichkov, "Quiniou, penaltı kararı vermeyerek, benimle, teknik adamlarla, tüm Bulgar halkıyla alay etti. Onu maçtan sonra gördüm ve herkesin ortasında suratına tükürdüm" diye konuştu.

    Karşılaşmada İtalya 2-1 öndeyken ceza sahasında İtalyan savunma oyuncusu Alessandro Costacurta topu eliyle kontrol etmiş, hakem Quiniou ise devam kararı vermişti.

    Stoichkov, kupada attığı 6 golle Rus Oleg Salenko ile birlikte gol kralı olmuştu.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow