hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Top 16 için ne dediler?

    Top 16 için ne dediler
    expand

    Turkish Airlines Euroleague’de mücadele eden üç temsilcimiz Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park’ın başantrenörleri Ufuk Sarıca, Neven Spahija ve Oktay Mahmuti, Top 16 kuralarını değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarıca: “Top 16’da rakip fark etmiyor”

    E Grubu’nda CSKA Moskova, Olympiacos ve Galatasaray Medical Park ile birlikte tur arayacak olan Anadolu Efes’in başantrenörü Ufuk Sarıca yaptığı yorumda, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki CSKA Moskova Kirilenko’lu da Kirilenko’suz da çok güçlü, parçaları yerine oturmuş ve ciddi bir takım. Gücünü sadece Kirilenko’ya bağlamak doğru olmaz. CSKA dışında kalan üç takımında amacı da rakiplerini yenmek olacak. Burada rakip CSKA ya da Galatasaray fark etmiyor. Sahada tek bir amaç var o da kazanmak. Biz Anadolu Efes olarak sahaya bütün maçlarımızı kazanmak için çıkacağız” dedi. Sarıca sözlerini şöyle sürdürdü: “Olympiacos kadrosunda sakat oyuncuların yer almasından dolayı şu an için onların zayıfmış gibi görünmesine neden oluyor ama kâğıt üzerinden bakıp da konuşmayı çok doğru bulmuyorum. Kura öncesinde düşündüğümüz iki ihtimalden birini tercih etmem gerekirse ben şu an bulunduğumuz grup beni memnun etti. Galatasaray bizim en ciddi deplasmanımız olacak. Ama biz bu atmosferlerde oynamaya alışığız. Amacımız üst tura çıkmak bunun içinde elimizden gelen mücadeleyi sahada vereceğiz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spahija: “Başarı için en iyileri yenmelisiniz”

    Panathinaikos, Unics Kazan ve EA7 Emporio Armani’nin de bulunduğu G Grubu’nda mücadele edecek olan Fenerbahçe Ülker’in başantrenörü Neven Spahija da hiçbir grubun diğerlerinden daha kolay veya zor olduğunu söyleyemeyeceğini belirterek, “Belki H Grubu’nda Barcelona ve Maccabi’nin Cantu ile Zalgiris’e oranla daha fazla şansı var. Berzer bir durum F Grubu’nda da var. Real Madrid ve Siena diğer iki takıma yani Unicaja ve Bilbao’ya göre daha tecrübeliler. Bizim ve Efes ile Galatasaray’ın gruplarında ise güçler eşit. Her şey son hafta belli olacaktır” şeklinde konuştu.

    Spahija, Turkish Airlines Euroleague’in son şampiyonu Panathinaikos ile aynı grupta yer almaları ve çapraz gruba Regal FC Barcelona ve Maccabi Electra gibi iki güçlü ekibin yerleşmesiyle ilgili olarak da, “Başarıya ulaşmak için en iyileri yenmeniz gerekir. Tüm antrenörlük hatım böyle geçti. Başka ve daha kolay bir yolu yok” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahmuti: “Hepimizin amacı aynı olacak”

    CSKA Moskova, Olympiacos ve Anadolu Efes ile birlikte E Grubu’nda yer alan Galatasaray Medical Park’ın başantrenörü Oktay Mahmuti ise H dışındaki tüm gruplarda takımlar arasında büyük bir uçurum olmadığını savunarak, “Yapılacak 6 maçlık serilerde bir kötü gün, 1-2 sayı farkı, bir mağlubiyet sizin yolunuzu değiştirebilir. Anadolu Efes ile birlikte gruptan çıkmaya çalışacağız. Buraya gelirken zorlu yollardan geçtik. Buraların da ne kadar zor olabileceğini biliyoruz. Ama salona girdikten sonra hepimiz aynı hedefle sahaya çıkacağız. Burada daha mantıklı olabiliyoruz ama saha adım attıktan sonra bazen rasyonel tarafınızı dışarıda bırakmanız lazım ki iddialı olabilesiniz. Eğer o büyük takımları hedeflemezseniz onları yenmenin imkânı olmaz. Avrupa’nın en iyi 16 takımından bahsediyoruz. Olympiacos’ta sakatlar, CSKA’da Kirilenko gibi herkesin takımında görmek isteyeceği oyuncular olabilir. Ama yine söylüyorum salona girip eşofmanları giydikten sonra hepimizin amacı aynı olacak. Seyahatler hepimizi çok yoruyor ama bütün maçlar şölen havasında geçecektir” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow