hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TMOK başkanı Togay Bayatlı bıraktı

    TMOK başkanı Togay Bayatlı bıraktı
    expand

    Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) yönetim kurulu başkanı Togay Bayatlı, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti.

    TMOK'tan yapılan açıklamada, sağlık sorunları nedeniyle görevine devam edemeyeceğini belirten Bayatlı'nın yerine başkanlığa Prof. Dr. Uğur Erdener'in getirildiği belirtildi.

    2003 yılından bu yana TMOK başkanlığını yapan Bayatlı'nın "sağlığım bu önemli görevi daha fazla sürdürmeme olanak vermiyor. Büyük özveri gerektiren makamımı bırakma kararı aldım" açıklamasını yaptığı ifade edildi.

    Bayatlı'nın görevinden ayrılmasının ardından, TMOK yönetim kurulunun oybirliği ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi, Dünya Okçuluk Federasyonları Birliği (FITA) Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener'i başkanlığa getirdiği kaydedildi.

    Yönetim kurulunun, başkanlık görevinden ayrılan Togay Bayatlı ile komitenin eski başkanlarından ve halen Türk Spor Vakfı Başkanı olan Jerfi Fıratlı'yı oybirliği ile onursal başkanlığa seçtiği açıklandı.

    Prof. Dr. Uğur Erdener'den boşalan TMOK birinci başkan yardımcılığı görevine Türker Arslan'ın, ikinci başkan yardımcılığına ise Hasan Arat'ın seçildiği bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow