hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleymanoğlu: "Madalya alırsak şaşarım"

    Süleymanoğlu: Madalya alırsak şaşarım
    expand

    Halter milli takımlar genel koordinatörü Naim Süleymanoğlu, Türk sporcuların 12 altın madalya kazandığı Avrupa Şampiyonası'ndaki derecelerle olimpiyatlarda madalyanın çok zor olduğunu söyledi.

    Süleymanoğlu, Avrupa Halter Şampiyonası'nın ardından yaptığı açıklamada, hem federasyonu, hem de erkek ve bayan milli takımlarını eleştirerek, "Kazan'daki derecelerle olimpiyatlarda madalya alırsak, şaşırırım" dedi.

    Türkiye'nin 12'si altın 28 madalya ile kapattığı Avrupa Şampiyonası'nda elde edilen dereceleri AA muhabirine değerlendiren Süleymanoğlu, bu şampiyonanın ölçü olmadığını söyledi:

    "Takım sıralamasında ikinci olduk. Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkeler şampiyonada yoktu. Berbat ve vasat geçen bir Avrupa Şampiyonası'ydı. Benim için Türkiye Şampiyonası'ndan farkı yoktu. Sporcularımızın dereceleri beni tatmin etmedi.

    "Benim için bu şampiyona bir ölçü değil. 15 sporcu, 25 idareciyle gittik. 15 altın madalya da alsak beni tatmin etmez. Beni ancak dünya şampiyonası ve olimpiyatlar tatmin eder."

    "Rakiplerin zayıf olduğu, parçalanmış bir halter camiası gördüm" diyen dünya halterinin yaşayan efsanesi sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bizim için burası ölçü değil. Derecelere bakmak lazım. Nurcan Taylan, Türk halterinin benim için en iyi sporcusudur. Olimpiyatlarda ondan altın bekliyoruz. Antalya'da yapılacak Dünya Şampiyonası da ölçü olmaz. Bizim için hedef olimpiyatlardır. Bu takımlar olimpiyatlarda madalya alamaz. Belki Nurcan Taylan madalya alabilir.

    "Erkek takımımız bırakın altın madalyayı, madalya dahi alamaz. Bizim halterciler tam halterci değil, yarım halterci. Ya koparmada ya da silkmede derece yapıyorlar. 77 kilo erkeklerde şampiyon olan Semih Yağcı belki madalya alabilir. Bu sporcu her yönden bir halterci olarak gözüküyor. Erkek milli takımındaki hiçbir sporcu şu an için 'ben olimpiyatlarda madalya alırım' diyemez."

    "Nurcan'a iyi bakmalıyız"

    Süleymanoğlu, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın alabilecek tek sporcunun Nurcan Taylan olduğunu vurgulayarak, "ona sahip çıkmalı, iyi bakmalıyız. Avrupa şampiyonalarını ve turnuvaları bırakıp, olimpiyatlarda Nurcan nasıl altın alır, ona bakmalıyız. Olimpiyatlara tek kişi gidelim ama altın alalım. Çok sporcuyla gitmek beni tatmin etmez" dedi.

    Alınan sonuçların ardından, "takımlarımız iyi dersem bana gülerler" diyen genel koordinatör Süleymanoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

    "Ülkemizde halterci diğer branşlardan daha iyi durumda. Çünkü diğerlerinde bir hareket yok. Diğerlerini ikiye katlıyoruz. Bunlar benim gördüklerim. Sporcudur, madalya alabilir ama kendilerine biraz çeki düzen versinler. Bu derecelerle olimpiyatlarda madalya alırsak, şaşırım. Olimpiyatlara da Avrupa Şampiyonası'na giden takım giderse madalya alamayız. 40 yaşına gelmiş sporcuları taşıyoruz. Bunları bırakıp artık gerçeklere bakmamız lazım."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow