hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Greene: Bolt 100 metreyi kazanamaz

    Greene: Bolt 100 metreyi kazanamaz
    expand

    Eski dünya ve olimpiyat şampiyonu ABD'li atlet Maurice Greene, Güney Kore'de devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Jamaikalı Usain Bolt'un 100 metrede şampiyon olamayacağını ileri sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Greene, yaptığı açıklamada, vatandaşı Yohan Blake'in (21) Bolt'u geçerek şampiyonluk unvanını ele geçireceği tahmininde bulundu. Greene, "Şampiyonalarda yıldızlar doğar ve bu şampiyonada da sürpriz olacağını tahmin ediyorum. Blake, oraya çıkarak yarışı kazanmaya inanacak kadar çılgın ve mental olarak sağlam. Blake'in Bolt'tan korktuğunu sanmıyorum" dedi.

    9.58 ile dünya rekorunu elinde bulunduran Bolt'a saygısızlık etmek istemediğini belirten Greene, "Ancak şu anki Bolt, 9.5 koşan Bolt değil. Kendisinin geçilmesine imkan veriyor. Bu yüzden birinin gelip onu geçebileceğini söylüyorum" diye konuştu.

    100 metrede yılın en iyi 14. derecesini elinde bulunduran Jamaikalı Blake'in kişisel en iyi derecesi 9.89.

    GAY VE POWELL'IN FAVORİSİ BOLT

    Sakatlığı nedeniyle şampiyonaya katılmayan ABD'li sprinter Tyson Gay ise Bolt'un favori olduğunu söyledi. Gay, "Usain favori. O bir şampiyon ve avantajlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

    Sakatlığı nedeniyle şampiyonadan çekilen Jamaikalı sprinter Asafa Powell da Bolt'u şanslı gördüğünü belirterek, "Yarış kolay olmayacak, ancak Bolt daha tecrübeli ve kazanmaya alışık" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow