hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vücut geliştirmeci dede 4. oldu!

    Vücut geliştirmeci dede 4. oldu
    expand

    Sivas'ta vücut geliştirme sporu yapan 60 yaşındaki Abdulbaki Köseahmetoğlu, İspanya'da düzenlenen dünya şampiyonasında dördüncü olarak, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etti.

    Eskişehir'de yapılan vücut geliştirme milli takımı seçmelerinde 60 yaş ve üzeri kategorisinde birinci olarak İspanya'da düzenlenen 2011 Dünya Gençler ve Masterlar Vücut Geliştirme Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Abdulbaki Köseahmetoğlu, 25-28 Kasım tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada dördüncü oldu.

    Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmenin sevincini yaşayan Köseahmetoğlu, kentteki bir spor salonunda çalışmalarını sürdürüyor. Bundan sonraki şampiyonalarda daha iyi dereceler elde etmeyi hedefleyen Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde teknisyen olarak görev yapan Abdulbaki Köseahmetoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıl önce başladığı bu sporda daha önce de çeşitli turnuvalarda çok sayıda başarı elde ettiğini söyledi.

    İspanya'da 54 devletin katılımıyla düzenlenen şampiyonada 60 yaş üzeri kategorisinde dünya dördüncüsü olduğu için mutluluk duyduğunu ifade eden Köseahmetoğlu, "Bundan sonra da Sivas'ımıza ve Türkiye'mize ileride daha güzel madalyalar kazandırmak için çalışmalarımı sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.

    Kendisine çalışmalarında destek veren herkese teşekkür eden Köseahmetoğlu, "Buradan herkese sesleniyorum, spor yapmak genç kalmaktır, spor yapmak güzel yaşamaktır. Hele ki vücut geliştirmenin vücuda çok büyük faydaları var. Ama bilinçli, sistemli, programlı, bilen insanlarla çalışmak şartıyla" dedi.

    Şampiyona sırasında kurallara aykırı olduğunu bilmediği için yüzüne boya sürdüğünü, bu nedenle 2 puanının kırıldığını ifade eden Köseahmetoğlu, "Bu yüzden birincilikten dördüncülüğe düştüm. Uçakla gelirken buraya kadar ağladım" diye konuştu.

    Allah ömür ve sağlık verdiği müddetçe bu sporu sürdüreceğini anlatan Köseahmetoğlu, vücut geliştirme sporunu herkese tavsiye etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow