hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vettel Valencia'da hız kesmedi

    Vettel Valenciada hız kesmedi
    expand

    Formula 1'de sezonun sekizinci yarışı Avrupa Grand Prix'sini Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı.

    İspanya'daki 5 bin 419 metre uzunluğundaki Valencia Sokak Pisti'nde 57 tur üzerinden koşulan yarışa ilk sırada başlayan Vettel, mücadeleyi 1 saat 39 dakika 36.169 saniyede tamamladı.

    Geçen sezonun şampiyonu genç pilot, bu sezonki altıncı galibiyetini elde etti ve şampiyonluk yolunda bir adım daha attı. Vettel, sekiz yarış sonunda en yakın rakibi Button'ın 77 puan önünde bulunuyor.

    Avustralya, Malezya, Türkiye, İspanya ve Monaco Grand Prix'lerini de ilk sırada bitiren Alman pilot, Çin Grand Prix'sinde birinciliği McLaren'ın İngiliz pilotu Lewis Hamilton'a, Kanada Grand Prix'sinde ise McLaren'in İngiliz pilotu Jenson Button'a kaptırmıştı.

    Yarışa dördüncü cepte başlayan ve iki dünya şampiyonluğu bulunan Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso'nun ikinci olduğu yarışta, Vettel'in takım arkadaşı Avustralyalı Mark Webber de üçüncü sırada yer aldı.

    2008 sezonu şampiyonu, McLaren'ın İngiliz pilotu Lewis Hamilton, üçüncü cepte başladığı yarışta dördüncülükle yetinirken, Ferarri'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa da damalı bayrağı beşinci sırada gördü.

    Kanada Grand Prix'sinin galibi Jenson Button'ın altıncılıkta kaldığı mücadelede, yedi dünya şampiyonluğu bulunan, Mercedes'in efsanevi Alman pilotu Michael Schumacher ise yarışı tamamlayamadı.

    Markalar klasmanında, Red Bull 295 puanla liderliğini sürdürdü. McLaren 206 puanla ikinci sırada.

    Sezonun dokuzuncu yarışı olan İngiltere Grand Prix'si, 10 Temmuz Pazar günü TSİ 15.00'de Silverstone Pisti'nde koşulacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow