hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Blatter: "Katar 2022 yazın düzenlenecek"

    Blatter: Katar 2022 yazın düzenlenecek
    expand

    FIFA başkanı Sepp Blatter, Katar'ın evsahibi olduğu 2022 Dünya Kupası'nın daha önce planlandığı gibi yaz mevsiminde düzenleneceğini açıkladı.

    Blatter, Katar'daki hava şartları yüzünden 2022 Dünya Kupası'nın kış aylarında yapılabileceği spekülasyonlarına noktayı koydu.

    FIFA başkanı, organizasyonun kış mevsiminde yapılması gibi plan olmadığını, böyle bir talebi ancak Katar'dan geldiği takdirde değerlendireceklerini söyledi.

    Dünya Kupası'na evsahipliği yapan en küçük ülke unvanını almaya hazırlanan Katar, yüksek teknoloji harikası statlarındaki ultra-modern soğutma sistemleri sayesinde kupayı yaz mevsiminde sorunsuz şekilde organize edeceği garantisini vermişti.

    BBC'ye konuşan Blatter, kupadaki bazı maçların Katar'a komşu ülkelerde oynanması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını söyledi.
     
    UEFA başkanı Michel Platini, Alman futbolunun efsane ismi Franz Beckenbauer gibi dünya futbolunda söz sahibi kişiler, 2022 Dünya Kupası'nın ocak, şubat aylarında yapılması gerektiğini savunuyor.

    Platini ayrıca "Körfez'de Dünya Kupası" sloganıyla kupadaki maçların Katar ve komşuları arasında paylaşılması fikrini ortaya atmıştı.

    Sepp Blatter, 2022 Dünya Kupası'nın kış mevsiminde yapılması önerisini, Kış Olimpiyatları ile çakışacağı ve üyesi olduğu IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) ile ihtilafa düşeceği gerekçesiyle desteklemediği görüşünü de reddetti.

    Blatter, "kış mevsiminde Dünya Kupası fikrini ilk olarak Franz Beckenbauer, ortaya attı, sonra Michel Platini, ardından da profesyonel futbolcular birliği FIFPro destek verdi" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow