hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özdilek: "Uzun sözleşme önemli değil"

    Özdilek: Uzun sözleşme önemli değil
    expand

    Antalyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, uzun süreli sözleşmelerin hiçbir önemi olmadığını belirterek, "sahada başarı olmazsa ne beni başkan burada tutabilir ne de ben burada kalabilirim" dedi.

    Özdilek, Antalya Girişimci İşadamları Derneği'nin düzenlediği "Antalyaspor ve Marka Değeri" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

    Kişiler ve hedeflerin doğru olması ve risk alınması halinde başarının yakalanacağını vurgulayan Özdilek, Antalyaspor'da göreve başladığı ilk yıllarda kazanılan puanların, futbol çevrelerinde tesadüfe bağlandığını anımsattı.

    Özdilek, bugün gelinen noktada ise takımın başarısının herkesin kabul ettiği bir gerçek olduğunu ifade etti. Futbolun ve yaptığı işin çok "nankör" olduğuna inandığını belirten genç teknik adam şöyle devam etti:

    "Ben gerçekçi bakan bir insanım. Ben buraya 2008'de gelirken ve iki buçuk yıllık imza atarken, imzalara takılı kalan bir insan olmadım. İstediğiniz kadar üç yıllık ve beş yıllık imzalar atın, eğer bunu sahada başarı ile bütünleştiremezseniz ne beni başkan burada tutabilir ne de ben burada kalabilirim."

    Özdilek, kırmızı-beyazlı takımın oynadığı futboldan insanların keyif aldığını, dışarda taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan bir takım konumuna geldiklerini belirtti:

    "İki buçuk yılda kazandığımız en büyük değerin kamuoyu tarafından bize verilen saygınlık olduğuna inanıyorum. Antalyaspor'a gittiği her yerde pozitif bir bakış var ve bu çok önemli. Kolay değil. Sıfırda değil, eksilerde olan bir takımın bugün Türkiye kamuoyunda, geldiği noktada saygınlık kazanması, futbolu ile konuşulması önemli bir adım."

    Antalyaspor'da en büyük eksiğin tesisleşme olduğunu, şehrin göbeğinde kornaların çaldığı, kış akşamları nefes almanın bile zorlaştığı ortamda çalışmak zorunda kaldıklarına dikkati çeken Özdilek, "ekonomik anlamda ve kurumsallaşma anlamında altyapı temelini doğru atmalıyız. 'Dünya şehri, spor şehri' diyoruz. Ama imkanlarımıza yama yapa yapa buraya geldik. Bundan sonra yama yapacak yerimiz kalmadı" dedi.

    Özdilek, Antalyaspor'da günü kurtaran adam olmayacağını, en büyük hayalinin arzu edilen tesisin temelinin atılmasını görebilmek olduğunu belirterek, "kendi adıma ve kulübüm adına yapabilme uğruna sonuna kadar çalışacağım. Başarır mıyım bilmem ama bu sadece benim istememle de olmaz. Bu konuda düşünceleri sesli olarak ortaya koymalıyız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow