hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Schuster: "Dublin'i düşünmek için çok erken"

    Schuster: Dublini düşünmek için çok erken
    expand

    Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster, UEFA Avrupa Ligi'nde finali düşünmek için çok erken olduğunu, öncelikle Dinamo Kiev engelini aşmaları gerektiğini söyledi.

    Schuster, Dinamo Kiev ile yarın İnönü'de oynayacakları UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçından önce basının karşısına çıktı.

    Alman teknik adam, "çok iyi işler çıkardığımız UEFA Avrupa Ligi'ne yeniden başlıyoruz. Temmuz ayından bu yana iyi maçlar oynayarak ve iyi sonuçlar alarak bugüne geldik. Bu gidişimizi devam ettirmek istiyoruz" dedi.

    Schuster, "biz öncelikle taraftarımıza ve camiamıza iyi gittiğimiz bu kulvarda bir şeyler vermek istiyoruz. Çok hevesliyiz. Avrupa'da Türkiye'den daha iyi sonuçlar alıyoruz, UEFA Avrupa Ligi'nde bunu devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

    Dublin'deki finali düşünmek için çok erken olduğunu ifade eden Schuster, "ilk bölümü iyi geçtik, bundan sonra işin iyice ciddiye bindiği yerdeyiz. Finale gidecek yol buradan başlıyor. Artık eleme maçları oynayacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Finali düşünmek için daha erken, adım adım yürüyeceğiz" dedi.

    Deneyimli çalıştırıcı, İbrahim Üzülmez'in takımdan gönderilmesinin ardından sol kanada kısa sürede alternatif bulmalarının kolay olmadığını söyledi.

    İsmail Köybaşı'nın sakatlığının Dinamo'ya karşı oynamasına engel olmayacağını ifade eden Schuster, Üzülmez'in yokluğunun ileride sorun yaratabileceğini, bazı sağ kanat oyuncularını sola kaydırabileceğini belirtti.

    "Dinamo'nun tatilde olması bizim için avantaj"

    İtalyan savunma oyuncusu Matteo Ferrari'nin hazır olduğunu ve Dinamo Kiev maçının kadrosunda yer alabileceğini dile getiren Schuster, rakibin üç aydır tatilde olmasının kendileri için bir avantaj sayılabileceğini vurguladı:

    "Dinamo Kiev üç aydır tatilde, bu bizim için negatif bir durum değil. Bizim avantajımız sürekli maç oynamamız ve maç tempomuzun olması. Önemli olan tempomuzu ve oyun anlayışımızı sahaya yansıtmak. Bu durumu lehimize kullanabiliriz."

    Avrupa'da daha iyi sonuçlar almalarının, Süper Lig ve Avrupa'daki rakiplerin farklı oyun tarzlarından kaynaklandığını tekrar eden Schuster, ara transferde kadroya katılan üç Portekizli oyuncunun takıma tam anlamıyla alışmaları için tek çözümün zaman olduğunu söyledi.

    Ligdeki Ankaragücü maçının devre arasında İbrahim Toraman'a vurduğu için sözleşmesi feshedilen İbrahim Üzülmez'e de değinen Alman çalıştırıcı, "Ankara'daki olayı hiç beklemiyordum, benim için tam bir sürpriz oldu. Bu karar zordu ama alınması gereken bir karardı" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow