hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hagi: "Yavaş oynadık"

    Hagi: Yavaş oynadık
    expand

    Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Bucaspor ile yapılan maçta ilk yarı yavaş oynadıklarını belirterek, "Devrearasında oyuncularla konuştum, daha hızlı olup maçı kazandık" dedi.

    Hagi, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, zor bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, "Cesur oynayacaklarını biliyordum. İyi bir galibiyet almışlardı. Birinci devre yavaş oynadık. Ama ondan sonra devre arasında takımdaki oyuncularla konuştum, bunu aynen uyguladılar. Oyunu hızlandırdılar, daha tempolu oynadık. Oyun taktiğini ve organizasyonunu iyi uyguladılar ve sonuçta galibiyeti elde ettik. İkinci yarıdan memnunum. İlk yarıda da hızlı oynamalarını söylemiştim ama bunu yapamadılar" diye konuştu.

    Maçın son bölümünde Bucaspor'un da gol kaçırdığını dile getiren Hagi, "90 dakika böyle atak oynayınca kalenizde böyle gol pozisyonu görebilirsiniz ama bence bu galibiyeti biz hak ettik. Ayrıca, önemli olan maçı nasıl bitirdiğindir. Biz maçı iyi sonuçlandırdık" ifadelerini kullandı.

    Rumen çalıştırıcı, Bucaspor karşısında güzel ve ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını ve bu 3 puanın çok önemli olduğunu söyledi.

    Oyuncu tercihleriyle ilgili bir soru üzerine Hagi, "Takımın hocası benim. Tüm sorumluluğu ben alıyorum. Kararları ben alıyorum, kimin oynayacağını ben seçiyorum. Çünkü bunun için hocayım" şeklinde konuştu.

    "Sadece sonuçlarda bir istikrar sağlayamadım"

    Kulüp başkanı Adnan Polat'ın, "Hagi'yi Avrupa yolculuğunda takımın başında görmek istiyorum. Zaten kendisiyle 1,5 yıllık sözleşmemiz var" şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine Hagi, şunları söyledi:

    "Takımın ve kulübün dışındaki bu olayları anlıyorum. Ama şu anda sadece sonuçlarda bir istikrar sağlayamadım. Başkan ile dün konuştum. Stada gelemeyeceğini söyledi ve başarılar diledi. Bana her konuda güveni olduğunu söyledi. Bunun dışında her şey spekülasyondur. Bunlar kulis oyunlarıdır. Ben çalışıyorum. Güzel ve çalışılmış bir galibiyet aldık ve bununla mutluyuz. Onu da
    gelecekte konuşuruz."

    Hagi, oyuncuların stresli olduğunun ifade edilmesi üzerine de "Bunu ben de görüyorum. Kulüp olarak yaşadığımız durumdan kaynaklanıyor. Kolay değil, oyuncuların hepsine anlayış gösteriyorum. Bütün bu şeyleri bir kenara bırakmalarını istiyorum. Bu konuları devre arasında da kendileriyle konuştum. Yaptığımız güzel şeylere de bakalım, sadece negatif olan şeylere bakmayalım" dedi.

    Takıma gelen oyuncuların adaptasyon süreci yaşadığını da dile getiren Rumen teknik adam, "Gelenlerin hepsi taşın altına elini sokan oyuncular. Galatasaray'a yardım etmeye gelen oyunculardır. Takıma artı getirdiler" derken, bu akşam fizik olarak hazır olmamasına rağmen her şeyini veren Milan Baros'un oyunundan memnun olduğunu söyledi.

    Kaleci Zapata'nın da bugün iyi oynadığını belirten Hagi, Kolombiyalı kalecinin güzel bir kurtarış yaptığını da ifade etti.

    Bucaspor Teknik Direktör Samet Aybaba'yı da öven Hagi, "Kendisi büyük tecrübeye sahip bir hoca. İyi iş yapıyor. Takımı gün geçtikçe iyi oynuyor. İyi sonuçlar elde ettiler. Maçta bizim takımımız da gol pozisyonu yakaladı, direkten dönen toplar oldu. Bence güzel bir maç oldu ve daha çok gol olabilirdi" diyerek sözlerini tamamladı.

    Bucaspor cephesi


    Bucaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Galatasaray'a karşı 1-0 yenilmelerine rağmen maçta sergiledikleri futboldan memnun olduğunu söyledi.

    Karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında Samet Aybaba, mevcut kadrolarından çok sayıda eksikle İstanbul'a geldiklerini belirtti. Aybaba, şöyle
    konuştu:

    "Bizim seviyemizdeki takımların çok geniş bir kadrosu olmadığını biliyorsunuz. Ama bu kadro bile mükemmel işler yaptı. İki topumuz direkten döndü, yüzde 100 gollük pozisyonlarımız vardı. Galatasaray'a ise neredeyse pozisyon vermedik. Bir hatamızda golü gördük. Buradan puanla dönmek istiyorduk ama olmadı. Bu puana çok ihtiyacımız vardı."

    Takım olarak iyi oynamaya başladıklarını kaydeden Aybaba, "Bugün kaybetsek de gelecek maçlarımızı kazanacak düzeye geldik. Oyuncularımı canı gönülde kutluyorum. Küçük eksiklerimiz var. Önümüzdeki haftalarda onları da giderip, galip gelmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow