hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kupada ilk yarı finalistler belli oluyor

    Kupada ilk yarı finalistler belli oluyor
    expand

    Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarında bu akşam Galatasaray ile Gaziantepspor ve Bucaspor ile Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek.

    Kupada ilk iki yarı finalist bu akşam belli olacak.

    Galatasaray ilk maçta 3-2 yenildiği Gaziantepspor'u Türk Telekom Arena'da ağırlarken, Gençlerbirliği 2-0 mağlup ettiği Bucaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

    Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Galatasaray'da bu sezon tek hedef Türkiye Kupası'nı kazanmak ancak karşılarında ikinci yarının belki de en formda ekibi Gaziantepspor var.

    Sarı-kırmızılı takımda grip olan Servet Çetin ve kaptan Arda Turan son antrenmanda takımla çalıştı.

    Ligde 23'üncü hafta sonunda lider Fenerbahçe'nin 19 puan gerisinde bulunan Galatasaray bu sezon Gaziantepspor ile oynadığı dört maçın ikisini kaybetti ve sadece ilk yarıda ligdeki maçı kazandı.

    Gaziantepspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, iki takımın da hedefinin kupayı almak olduğunu belirterek, "çok zor bir karşılaşma oynayacağız. Kim elenirse yazık olacak diye düşünüyorum" dedi.

    Son dört lig maçını kazanan kırmızı-siyahlı ekipte sakatlıkları bulunan Emre ve Serdar kupa rövanşında forma giymeyecek.

    Türk Telekom Arena'da saat 20:00'da başlayacak çeyrek final rövanş karşılaşmasını Cüneyt Çakır yönetecek.

    Galatasaray turu geçmek için iki farklı kazanmak zorunda. 3-2'nin altındaki tek farklı galibiyetlerde Galatasaray, 3-2'nin üzerindeki tek farklı galibiyetlerde ise Gaziantepspor tur atlayacak. Beraberlik de Gaziantepspor'a yarıyor.

    Galatasaray-Gaziantepspor eşleşmesinden çıkacak takım yarı finalde Gaziantep Büyükşehir-Beşiktaş eşleşmesini, geçecek takım ile yarı finalde kozlarını paylaşacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow