hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2013'teki U20 Dünya Kupası Türkiye'nin

    2013teki U20 Dünya Kupası Türkiyenin
    expand

    Futbolda 2013 yılında yapılacak 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın evsahipliği Türkiye'ye verildi.

    FIFA, 2013 yılında düzenlenecek 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Türkiye'de yapılmasına karar verdi.

    FIFA Yönetim Kurulu, Zürih'teki merkezinde gerçekleştirdiği toplantıda, Özbekistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte son elemeye kalan Türkiye'nin organizasyona evsahipliğini uygun buldu.
     
    Evsahibi ülkenin açıklandığı törene Türkiye Futbol Federasyonu adına katılan birinci başkanvekili Lutfi Arıboğan, 3 Mart'ın Türk futbolu için tarihi bir gün olduğunu belirtti:

    "Bu büyük organizasyonu ülkemize kazandırmaktan dolayı tarifsiz bir gurur içindeyiz. Yaklaşık altı ay süren çabalarımızın karşılığını almak memnuniyet verici. 2013'te yapılacak şampiyonanın alınmasında başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Spor Bakanımız ve Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz olmak üzere, hükümetimizin verdiği garantiler çok etkili oldu. Kendilerine müteşekkiriz."

    Arıboğan, FIFA İcra Kurulu Üyesi, UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik'e de yoğun çabalarından dolayı özellikle teşekkür etti.

    Bir ay sürecek turnuva boyunca sağlanacak ekonomik girdinin 300 milyon doları bulacağını vurgulayan Arıboğan, "bu yıl Kolombiya'daki 20 Yaş Altı Dünya Kupası 2900'ü doğrudan olmak üzere 9000 istihdam sağladı. Ülkemizde bu rakamın daha da artacağından eminiz" diye konuştu.

    20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın, 2013 yılında 24 ülkenin katılımı ile Haziran ayında düzenlenmesi planlanıyor.

    Organizasyon için adaylık başvurusunda 10 şehir ve 13 stadı FIFA'nın onayına sunan Türkiye Futbol Federasyonu, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa, Rize, Şanlıurfa ve Trabzon şehirlerini önermiş, aday şehir vali ve belediye başkanlarının, önerilen stat yönetimlerinin adaylık hususunda duydukları mutluluk ve koşulsuz imzaladıkları garanti mektupları ile gösterdikleri desteği ifade etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow