hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor Beşiktaş'ı İnönü'de yıktı

    Trabzonspor Beşiktaşı İnönüde yıktı
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

    Mücadeleye iki takım da agresif ve golü düşenerek başladı.

    Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, savunmanın soluna ve sağına Ekrem ile İsmail'i koyarken, bu oyuncuların önüne de Simao-Hilbert ikilisini yerleştirerek rakibin kanat organizasyonlarını engellemeye çalıştı.

    Topa daha fazla sahip olan siyah-beyazlı ekip, pas hataları yapınca baskısının karşılığını gol olarak alamadı.

    İlk yarıda en net pozisyonu Bobo ile 31. dakikada yakalayan Beşiktaş, bu oyuncunun kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta atmasıyla üstünlük şansını değerlendiremedi.

    42. dakikada Serkan'ın kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla rakibi karşısında bir oyuncu fazla oynamanın avantajını yakalayan Beşiktaş, kalan dakikalarda bu avantajını kullanamadı ve ilk yarı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

    İlk yarı...

    Trabzonspor, ilk dakikalarda rakibin baskısı karşısında çıkmakta zorlandı. Colman'ın savunmaya dönük oynadığı Trabzonspor'da organizasyonları Jaja gerçekleştirmeye çalıştı ancak bu oyuncu etkili paslar atamayınca konuk ekip pozisyon bulmakta zorlandı.

    Bordo-mavili ekip, rakibin baskısı karşısında geriye yaslanırken, derin paslarda savunmanın arkasına sarkan sürpriz oyuncularla topu buluşturmayı denedi.

    Oyunda dengeyi kuran ve oyunu rakip alana yığmaya başlayan Trabzonspor, 42. dakikada Serkan'ın ikinci sarı karttan oyun dışı kalmasıyla 10 kişi kaldı ve soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

    3. dakikada Guti'nin pasında sol çaprazda topla buluşan Simao, ceza alanına girdiği anda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

    23. dakikada Trabzonspor ceza alanı önünde oluşan karambolde topu önünde bulan Bobo'nun yerden sert şutunda, meşin yuvarlak yandan farklı bir şekilde auta çıktı.

    31. dakikada Simao'nun güzel pasında sol çaprazda topla buluşan Bobo, ceza alanına girdiği anda vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

    35. dakikada Serkan'ın sağdan ortasında arka direkte topla bulaşan Piotr Brozek, meşin yuvarlağı sert bir şekilde kaleye göndermek istedi, ancak kaleci Rüştü yatarak topu kontrol etti.

    40. dakikada Guti'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topa müdahale etmek isteyen Sivok'tan önce Burak'a çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

    Mücadelenin ilk yarısı da 0-0 beraberlikle tamamlandı.

    İkinci yarı...

    İlk yarıda rakibin 10 kişi kalmasıyla bir avantaj yakalayan Beşiktaş, ikinci yarıya Fernandes'in yerine Nobre'yi alarak ilerideki adamlarını çoğalttı. Ancak siyah-beyazlı takım, sahaya iyi yayılan rakibi karşısında beklendiği gibi agresif oyun sergileyemedi.

    Dağınık ve birbirinden kopuk oyun sergileyen siyah-beyazlılar, rakibini bir türlü baskı altına alamadı.

    Beşiktaş, aradığı golü sağda Ekrem-Hilbert ikilisinin güzel organizasyonu sonucu 66. dakikada Bobo'nun kafa vuruşuyla 1-0 öne geçerek buldu.

    Ancak üstünlüğünü sadece 2 dakika koruyabilen ve 68. dakikada Ceyhun'un golüne engel olamayan ev sahibi ekip, Sivok'un ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasıyla 42. dakikada yakaladığı avantajı kaçırmış oldu.

    Guti'nin oldukça kötü performans gösterdiği karşılaşmada, takım olarak maç boyunca tutuk kalan Beşiktaş, 88. dakikada Burak'ın golüne engel olamadı ve 2-1 geriye düştü. Siyah-beyazlı ekip, karşılaşmayı da 2-1 yitirdi.

    Soyunma odasından bir kişi eksik gelen Trabzonspor, geriye yaslanmayıp özellikle Burak ile gol aradı. Selçuk'un orta sahadaki başarılı oyunuyla ayakta kalan konuk ekip, maç boyunca en etkili pozisyonunu 56. dakikada Umut ile yakaladı ancak bunu değerlendiremedi.

    Selçuk'un liderliğinde iyi oyununu sürdüren bordo-mavililer, 66. dakikada 1-0 geriye düşmesine rağmen 68. dakikada Ceyhun ile 1-1 eşitliği sağladı.

    42. dakikada Serkan'ın kırmızı kartla oyun dışı kalan Trabzonspor, 69. dakikada Sivok'un kırmızı kart görmesiyle sayıca da eşitliği sağladı. Trabzonspor, rakibin savunmadaki açıklarını Burak ile değerlendirmeye çalıştı.

    İkinci yarıda mükemmel bir oyun sergileyen ve direncini yitirmeyen Trabzonspor, 88. dakikada Burak'ın golüyle 2-1 öne geçti ve karşılaşmayı bu skorla kazanarak, haftayı 3 puanla tamamladı.

    50. dakikada rakibini savunmada az adamla yakalayan Beşiktaş'ta Guti, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Hilbert'in önüne bıraktı. Ancak bu oyuncu sağ çaprazda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

    56. dakikada Selçuk'un ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Umut, sol çaprazda kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Umut, Rüştü'nün altından topu kurtarırken bu oyuncudan önce son anda Ekrem yetişerek topu kornere attı.

    63. dakikada Bobo'nun soldan pasında ceza alanı içinde topla buluşan Simao'nun vuruşunda, kaleci Onur'un ayaklarına çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

    66. dakikada Hilbert'in sağdan ortasında ön direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Bobo, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

    68. dakikada Selçuk'un Beşiktaş yarı alanında kullandığı serbest vuruşta, Beşiktaş savunmasının müdahale edemediği topla altıpasta buluşan Ceyhun, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi ve durumu 1-1 yaptı.

    86. dakikada Simao'nun soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Almeida'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Onur'da kaldı.

    88. dakikada Selçuk'un uzun pasında ceza alanı içinde topla buluşan Umut, meşin yuvarlağı arkasındaki Burak'ın önüne bıraktı. Kaleci Rüştü ile karşı karşıya kalan Burak, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

    Trabzonspor, karşılaşmayı 2-1 kazandı ve zirve yarışını sürdürdü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow