hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hiddink Bayern Münih'in gündeminde

    Hiddink Bayern Münihin gündeminde
    expand

    Alman basını, Türk milli takımının teknik direktörü Guus Hiddink'i, Bayern Münih'in teknik direktör adayları arasında gösterdi.

    Bild gazetesi, Hiddink'i, Bundesliga'nın güçlü ekiplerinden Bayern Münih'in muhtemel teknik direktörleri arasında gösterdi.

    Gazete, Hollandalı teknik adam Louis van Gaal'in çalıştırdığı Bayern'in ligde bu sezon şampiyonluğa erken havlu atmasının yöneticileri şimdiden yeni bir teknik adam arayışına ittiğini belirtti.

    Bild'e göre muhtemel adaylar arasında Hiddink'in yanı sıra Leverkusen teknik direktörü Jupp Heynckes, Alman Futbol Federasyonu sportif direktörü Mathias Sammer ve Hollandalı Martin Jol bulunuyor.

    Gazete, son olarak ligde Hannover'e karşı alınan 3-1'lik yenilgi sonrası takımdan hemen gönderilmesi gündeme gelen Van Gaal'in, gelecek üç maçı kazanması halinde sezon sonuna kadar takımda kalacağını, aksi takdirde hemen görevine son verileceğini iddia etti.

    Bild, Bayern Münih yönetim kurulu başkanı Karl Heinz Rummenigge'nin, "bizi düşündüren bir durumdayız. Sekiz felaket günü geride bıraktık. Bu durumu durdurmak için neler yapabileceğimizi görüşeceğiz" sözlerine yer verdi.

    Bayern Münih'in "İmparator" lakaplı eski başkanı Franz Beckenbauer de yaşanan son durumla ilgili olarak, "yönetimin gözden geçirme kararı mantıklı. Van Gaal hata yaptı. Ancak Van Gaal kalitesini ispat etmiş bir teknik adamdır. Teknik adam değişikliği kısa vadeli bir çözümdür" ifadelerini kullandı.

    Hamit Altıntop'un da forma giydiği Bayern Münih, 42 puanla ligde beşinci sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlı takım bu hafta Allianz Arena'da Hamburg ile karşılaşacak.

    Almanya'da çok lig şampiyonluğu kazanan takım olan Bayern, geçtiğimiz sezon Van Gaal yönetiminde ligde mutlu sona ulaşırken, Şampiyonlar Ligi'nde final oynamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow