hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocaman: "Bizim için geçiş maçıydı"

    Kocaman: Bizim için geçiş maçıydı
    expand

    Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Gençlerbirliği maçından sonra yaptığı açıklamada, "bu galibiyeti bizi tedavi etmesi açısından çok önemli görüyorum'' dedi.

    Kocaman 4-2'lik Gençlerbirliği galibiyetinden sonra yaptığı açıklamada, bu karşılaşmayı değerlendirmek için karşılaşmanın daha öncesine gitmek gerektiğini belirtti:

    ''Arka arkaya beş maç oynadık. Kasımpaşa maçında oyun ritmimizde problemler görülmeye başladı. Bu karşılaşmada dişli ve topun arkasına geçmeye çalışan bir Gençlerbirliği vardı. Geçiş maçı olması açısından çok önemliydi.

    "Burnumuzu yukarıya kaldırmak için tekrar ritmimizi bulmak adına ara duraklardan biri olarak görüyorduk bu maçı. Olumlu ya da olumsuz anlamda yolumuza devam edecektik. Hava şartları ve rakibin gücü açısından bizim geleceğimizi belirleyecek bir maç olacağı belliydi. Şu an bu geçişin olumlu yönde olmasının mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz.''

    "Nasıl olduğunu anlamadan..."

    Çok kolay 2-0 öne geçtiklerini ifade eden Kocaman, ''nasıl olduğunu anlamadan beraberlik geldi. Kalemizde iki gol gördük. Gençlerbirliği merkezdeki top kayıplarımızı iyi değerlendirdi. İkinci yarıya başlarken amacımız ritmimizi bulmaktı. İkinci yarıda oyuncularımız bunu yakaladı. Niang'ın golüyle de bu durum iyice pekişti. 4-2'den sonra da takım skor için oynadı'' dedi.

    Kocaman, Andre Santos ve Lugano'nun sarı kart görerek cezalı duruma düşmeleri üzerine yöneltilen bir soruya ise şöyle cevap verdi:

    ''Karşılaşma öncesinde böyle bir karar almadık. Andre'nin sarı kartı, pozisyon gereği gibi göründü bana, kasıtlı sarı kart gördüğünü düşünmüyorum. Lugano'nun ise kendi inisiyatifini kullanarak sarı kart görmek için zorladığını düşünüyorum.''

    "Fenerbahçe vitrin olacak takım değil"

    Aykut Kocaman ''Guiza sezon sonunda satışı düşünüldüğü için vitrine çıkarmak amacıyla mı oyuna alındı?'' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

    ''Fenerbahçe oyuncu satmak için vitrin olacak bir takım değil. Olamaz da... Bunu daha önce de söylemiştim. Guiza çok kaliteli bir futbolcu. Bugün kadroda olma nedeni Semih'in kadroda olmamasıydı. Oyuna sonradan girdi çünkü bir haftadır iyi çalıştı ve antrenmanlarda kendisini gösterdi'' diye cevap verdi.

    Zumdick'in görüşleri

    Gençlerbirliği teknik direktörü Ralf Zumdick, Fenerbahçe gibi bir takıma karşı basit hatalar yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, ''çok gol pozisyonu olan bir karşılaşmaydı. İlk iki golü çok kolay yedik. Daha sonra beraberliği yakaladık. Jedinak'ı alarak oyunu tutmayı planlamıştık ama anlaşılmaz bir şekilde iki gol daha yedik. Fenerbahçe gibi bir takımla mücadele ettik. İyi oyunculara sahip bir takım'' dedi.

    Beraberlikten sonra kendilerinin de pozisyonlar yakaladığını söyleyen Zumdick sözlerini şöyle tamamladı:

    ''Özellikle Zec ile iki net pozisyona girdik ancak gol atamadık. Fenerbahçe'yi ve ortaya koydukları mücadele için oyuncularımı kutluyorum.''
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow