hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Söylediklerim Galatasaray'ın doğrularıdır"

    Söylediklerim Galatasarayın doğrularıdır
    expand

    Galatasaray yönetim kurulu üyesi Mehmet Helvacı, CNN TÜRK'te yayınlanan "Spor Masası" programında önemli açıklamalar yaptı. Frank Rijkaard'ın gönderilmesinin hata olduğunu savunan Helvacı, başkan Adnan Polat ile aralarındaki görüş ayrılıklarının çözülmesi için çok uğraştığını söyledi.

    Galatasaray yönetiminde muhalefetin güçlü ismi Mehmet Helvacı, Sabri Ugan'ın sunduğu "Spor Masası" programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

    Başkan Adnan Polat'ın istifa çağrısına rağmen görevine devam eden yönetim kurulu üyesi Helvacı, genel kurul tarafından seçildiğini, bu görevi ancak genel kurul kararıyla bırakacağını söyledi.

    "Benim söylediklerim Galatasaray'ın doğrularıdır, bilimdir" diyen Mehmet Helvacı "ama bunlar uygulanmadı" şeklinde konuştu.

    Yönetimin bazı yanlışları yüzünden bugüne gelindiğini ifade eden Helvacı, ileri görüşlü davranarak bu yanlışları zamanında dile getirdiğini söyledi.

    Her zaman Galatasaray'ın çıkarları için çalıştığını belirten Helvacı, Polat ile aralarındaki görüş ayrılıklarının çözülmesi için kendi adına her şeyi yaptığını ve olayın bu noktaya gelmemesi için çok uğraştığını ifade etti.

    "Rijkaard'ın gönderilmesi yanlıştı"

    "Biraz ileri görüşlü olabilsek, bilimsel düşünceyi hakim kılsak her şey hallolurdu" diyen Helvacı, teknik direktör Frank Rijkaard'ın gönderildiği dönemde asıl gönderilmesi gereken kişinin sportif direktör Adnan Sezgin olduğunu savundu.

    Rijkaard'ın gönderilmesiyle bir yanlışlıklar zinciri başladığını, sezon başında transfer edilen Boşnak yıldız Zvjezdan Misimoviç'in gönderilmesinin de bu zincirin bir halkası olduğunu ifade eden Helvacı, bunu önceden görerek engellemeye çalıştığını vurguladı ve bu gelişmenin kulübü mali açıdan ağır yükümlülükler altına soktuğunu dile getirdi.

    Kulübün eski ikinci başkanı Helvacı, Galatasaray'da nelerin yapıldığını ve yapılmadığını takip etmek için görevine devam ettiğini belirterek, Polat dahil kimseyle kişisel bir sorunu bulunmadığının altını çizdi.

    "Galatasaray bana ne görev verirse onu yaparım, benim asla bir talebim olmaz" diyen Helvacı, kulübün bir daha bu kötü bugünleri yaşamaması için her şeyi yapacağını, bu konuda taraftarlara ve camiaya garanti verdiğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow