hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Messi Barça'yı çeyrek finale taşıdı

    Messi Barçayı çeyrek finale taşıdı
    expand

    Şampiyonlar Ligi son 16 rövanşında Barcelona Arsenal'i 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Barça'nın yıldızı Lionel Messi iki gol atarken, İngiliz takımı son 34 dakikayı 10 kişi oynadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barcelona Arsenal'i Şampiyonlar Ligi'nde üst üste ikinci kez saf dışı bıraktı.

    İspanyol takımı, son 16 turu ilk maçında 2-1 yenildiği rakibini rövanşta 3-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırd.

    Barcelona'nın geçtiğimiz sezon Arsenal'i Nou Camp'ta 4-1 yenerek yarı finale yükseldiği maçta muhteşem bir performans sergileyen Lionel Messi bu maçta da iki gol atarak yıldızlaştı.

    Arsenal'de sakatlıkları geçen Robin van Persie ve Cesc Fabregas ilk 11'de forma giydi ama iki futbolcu da maçın gidişatına etki eden olayların içinde yer aldı.

    Cesc ilk yarı biterken gelen ilk Barça golünde büyük bir hata yaparken, Van Persie skor 1-1 iken 56'da ikinci sarıdan kırmızı kartla atıldı.

    İlk yarıdaki üçüncü uzatma dakikasında Arsenal kaptanı Cesc kendi ceza sahasının hemen dışında anlamsız bir şekilde Wilshere'a topuk pası vermeye çalışırken topu kaptırdı, pozisyonun devamında Messi ceza sahası içinde usta bir vuruşla Almunia'yı mağlup etti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maç boyunca hücuma çıkmakta zorlanan ve sadece rakibini durdurmaya çalışan Arsenal 53'üncü dakikada skoru eşitledi.Samir Nasri'nin kullandığı kornerde Busquets topu kafayla kendi ağlarına yolladı.

    İngiliz takımının gol sevinci sadece üç dakika sürdü. Van Persie hakemin düdüğünden sonra topa vurunca ikinci sarıdan kırmızı kartla sahadan atıldı. Hollandalı oyuncu, Massimo Busacca'nın düdüğünü duymadığını söylese de saha dışına gönderildi.

    Rakibinden bir kişi fazla oynamanın avantajını iyi değerlendiren Barcelona 69'da Xavi ile öne geçti, iki dakika sonra Koscielny'nin Pedro'yu düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Messi  gole çevirdi.

    Kalan dakikalarda farkı arttıracak şansları değerlendiremeyen Barcelona son anlarda büyük bir tehlike atlattı. Wilshere'ın sağdan ortasında Nicklas Bendtner ceza sahası içinde topu kontrol edemedi ve takımına turu getirecek golü atmak için şut bile çekemedi.




    Barcelona: Valdes, Daniel, Adriano Correia (90 Maxwell), Abidal, Xavi, Iniesta, Mascherano (88 Keita), Busquets, Villa (82 Afellay), Messi, Pedrito
     
    Arsenal: Szczesny (19 Almunia), Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy, Diaby, Fabregas (78 Bendtner), Rosicky (74 Arshavin), Nasri, Wilshere, Van Persie

    Goller: 45+3, 71 (pen) Messi, 69 Xavi, 53 (kk) Busquets

    Kırmızı kart: 56 Van Persie

    Sarı kartlar: Sagna, Koscielny, Wilshere, Van Persie

    Stat: Nou Camp

    Hakem: Massimo Busacca

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow