hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Roma'yı ezen Shakhtar son sekizde

    Romayı ezen Shakhtar son sekizde
    expand

    Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Shakhtar Donetsk Roma'yı 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde boy gösterecek.

    Ukrayna ekibi, son 16'nın ilk ayağında deplasmanda 3-2 yendiği Roma'yı rövanşta da 3-0 yenerek Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasında son sekize kaldı.

    Donbass Arena'da 47 bin kişinin izlediği mücadelede Tomas Hubschman, Willian ve Eduardo'nun golleri Shakhtar'a farklı galibiyeti ve turu getirdi.

    Maça hızlı giren evsahibi 18'inci dakikada Willian'ın ortasında Hubschman ile öne geçti. Oyunu dengelemeye çalışan sağlayan Roma, Henrik Mkhitaryan'ın Marco Boriello'yu düşürmesiyle penaltı kazandı. Borriello'nun penaltısını Shakhtar kalecisi Andriy Pyatov kurtardı.

    Serie A ekibinin Fransız savunma oyuncusu Philippe Mexes ilk yarının sonlarında Luiz Adriano'yu çektiği için ikinci sarıdan kırmızı kartla atıldı.

    Soyunma odasına 1-0 önde giren Shakhtar ikinci yarıda Willian ve Eduardo'nun golleriyle farkı yakalayarak, UEFA şampiyonluğundan sonra Avrupa kupalarındaki en büyük başarısını elde etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lucescu, ikinci maçta Roma'dan daha iyi oynadıklarını, rakibin hatalarından yararlandıklarını, 10'a karşı 11 kişiyle oynamalarının da işlerini kolaylaştırdığını söyledi.

     



    Shakhtar Donetsk:
    Pyatov, Hubschman, Rat, Chigrinsky, Rakitskiy, Jadson, Willian, Douglas Costa (60 Eduardo), Srna, Luiz Adriano (75 Moreno), Mkhitaryan (67 Alex Teixeira)

    Roma: Doni, Juan, Mexes, Riise, Burdisso, Pizarro, Taddei (46 Rosi), De Rossi, Perrotta (85 Caprari), Vucinic (66 Brighi), Borriello

    Goller: 18 Hubschman, 58 Willian, 87 Eduardo

    Kırmızı kart: 41 Mexes

    Sarı kartlar: Sena, Mkhitaryan, Mexes, Riise, Pizarro, Perrotta

    Hakem: Howard Webb

    Stat: Donbass Arena

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow