hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlam: "Zirve yarışından kopmadık"

    Sağlam: Zirve yarışından kopmadık
    expand

    Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, takımda yaşanan düşüşü normal karşılamak gerektiğini belirterek, "önemli olan şampiyonluk mücadelesi veren takımların arasında kalmak" dedi.

    Sağlam, Özlüce tesislerinde antrenman öncesi yaptığı açıklamada, Karabükspor maçında tüm oyuncularının sorumluluk alarak mücadele edeceğine ve üç puanı alan taraf olacaklarına inandığını söyledi.

    Hava ve saha şartlarının futbol kalitesini olumsuz etkileyebileceğine dikkati çeken Sağlam, şartlar ne olursa olsun galibiyetten başka sonuç düşünmediklerini belirtti.

    Tedavisi devam eden Vederson'un dışında eksiklerinin olmadığını belirten Sağlam, "zirve yarışından kopmadık. Önümüzde çok önemli 10 maç var. Son haftaya kadar şampiyonluğu kovalayacağız" dedi.

    Sağlam, Sercan ve Volkan ile ilgili bir soruya, "her ikisi de bizim için önemli futbolcular. Takımları için daha fazla çalışacaklarına inanıyorum. 10 önemli maç kaldı. Bu maçlarda sorumluluk alacaklarına inanıyorum" yanıtını verdi.

    "Bu da bizim farkımız olsun"

    "Ligin ikinci yarısında takımda düşüş var. Bunun nedenini ne olabilir?" sorusunu Sağlam, "tüm takımlarda bu tür sıkıntılar dönem dönem yaşanıyor. Önemli olan şampiyonluk mücadelesi veren takımların arasında kalmak" diye yanıtladı.

    Sağlam, "son haftalara girilirken bazı kulüplerin hakemler ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine ciddi açıklamaları oldu. TFF de bu açıklamalara sert yanıt verdi. Bursaspor ise bu tartışmaların içinde yer almıyor, neden?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

    "Biz de bazı sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bursaspor geçtiğimiz sezonun lig ve fair-play şampiyonu. 'Bursaspor neden açıklama yapıyor' denilebilir. Bu da bizim farkımız olsun. Önce bu durumdan karlı mı zararlı mı çıkarız, bunu düşünmeliyiz."

    "Hiddink ile toplantı faydalı oldu"

    A milli takım teknik direktörü Guus Hiddink'in  Süper Lig takımlarının teknik direktörleriyle düzenlediği toplantıya da değinen Sağlam şunları kaydetti:

    "Toplantıda gelecek sezon ile ilgili konular ele alındı. Bu tür toplantıların tekrarlanması, sorunların giderilmesine katkısı sağlayacaktır. Antrenörler arasında ortak çözüm üretilmesine de katkısı olur. Yaşanan kaosun da sona ermesine katkısı olacak. Bana göre verimli bir toplantı oldu."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow