hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tavşanlı'nın yenilmezlik serisi sona erdi

    Tavşanlının yenilmezlik serisi sona erdi
    expand

    İlk kez yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de son haftalardaki başarılı performansıyla dikkati çeken TKİ Tavşanlı Linyitspor'un 12 maç ve 126 günlük yenilmezliği, Samsunspor deplasmanında aldığı 3-0'lık yenilgiyle sona erdi.

    Sezona kötü başlayan ve ilk 4 maçında gol dahi atamadan 2 puanla son sıraya demir atan "Meteorlar" lakaplı Kütahya temsilcisi, daha sonra elde ettiği galibiyet ve beraberliklerle yükselişe geçmiş, son olarak 7 Kasım'da 11. haftaya dahil maçta deplasmanda Denizlispor'a 1-0 yenilmişti.

    Denizlispor yenilgisinin ardından sırasıyla sahasında Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kalan TKİ Tavşanlı Linyitspor, deplasmanda Orduspor'u 2-1, sahasında Güngören Belediyespor'u 3-1 yendi, deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Sahasında Çaykur Rizespor'u 2-0, deplasmanda Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'u 1-0 yenerek sezonun ilk yarısını tamamladı.

    Yenilmezlik serisini ligin ikinci yarısında da sürdüren TKİ Tavşanlı Linyitspor, deplasmanda Altay'ı 2-1 mağlup etti, sahasında Mersin İdmanyurdu ile 0-0, deplasmanda Kartalspor ile 1-1 berabere kaldı, sahasında Boluspor'u 1-0, Adanaspor'u 2-1, Giresunspor'u 1-0 yendi.

    TKİ Tavşanlı Linyitspor, geçen haftaya kadar 12 maçlık yenilmezlik serisi elde etti. Kırmızı-siyahlılar bu süreçte 8 maçı kazanıp 4'ünde berabere kalırken, 16 gol atıp 6 gol yedi ve 28 puan toplayarak zirveye ortak oldu.

    Geçen hafta sahasında Giresunspor'u yenerek Orduspor'un ardından averajla ikinci sırada yer alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, ligin ilk yarısında sahasında 1-1 berabere kaldığı Samsunspor'a deplasmanda 3-0 yenildi. Böylece kırmızı-siyahlıların 12 hafta ve 126 günlük yenilmezlik serisi sona erdi.

    Karadeniz takımlarına karşı aldığı başarılı sonuçlarla da dikkati çeken TKİ Tavşanlı Linyitspor, ligdeki 5 Karadeniz takımından sadece Samsunspor'u yenemedi. Giresunspor'u iki maçta yenen, ilk yarıda mağlup olduğu Boluspor'u ikinci yarıda yenmeyi başaran kırmızı-siyahlılar, henüz ikinci yarıda karşılaşmadığı Orduspor ve Çaykur Rizespor'u ilk yarıda yenmişti.

    Öte yandan, bu sezon şimdiye kadar Kütahya'da yaptığı 11 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik elde ederek 13 gol atıp 4 gol yiyen TKİ Tavşanlı Linyitspor, ligin sahasındaki tek namağlup takım unvanını sürdürüyor.

    Kırmızı-siyahlı ekip, gelecek hafta son sırada yer alan Diyarbakırspor ile Kütahya'da karşılaşacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow