hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocaman: "Derbiyi de kazanmak istiyoruz"

    Kocaman: Derbiyi de kazanmak istiyoruz
    expand

    Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Konyaspor galibiyetinden sonra Galatasaray derbisini de mutlaka kazanmak istediklerini, derbiyi almaları halinde şampiyonluk iddiasında zirve yapacaklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konyaspor'u 2-0 yendikleri maçtan sonra konuşan Kocaman, Trabzonspor’un kazanmasının ardından bu maçta tek hedeflerinin galibiyet olduğunu, karşılaşmadan üç puanla ayrıldıkları için mutlu olduğunu söyledi. 

    Kocaman, "Konyaspor’un kaybedeceği bir şey yoktu. Yaşam mücadelesi veriyorlar. Son derece açık oynadılar, bizi de açtılar. Amacımız bu oyun karşısında hızlı hücumlarla ikinci golü bulmaktı. Çok net gol pozisyonlarına girdik, ancak ikinci golü çok geç bulduk ve maçı kazandık’’ dedi.

    Kocaman, Galatasaray ile yapacakları derbi maçtan da galibiyetle dönmek istediklerini belirterek, "şimdi kalan dokuz maç içinde bizi tekrar şarj edecek, yarıştaki iddiamızı çok daha yükseğe çıkaracak, Galatasaray deplasmanından da galibiyetle dönmek istiyoruz" diye konuştu.

    Kocaman, son günlerde verilen demeçlerin takımı etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine, "safiyane yanıtla ’etkilemeyecek' demek mümkün. Ama Türkiye, ortam, futbol, bunu yapanların nedenlerini biraraya getirdiğiniz zaman mutlaka etkileşimler olacak. Lehimize mi, aleyhimize mix bunu yapanların lehine mi aleyhine mi olacak bunu zaman gösterecek. 'Etkilemeyecek' demek biraz fazla iyimserlik oluyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe teknik direktörü, futbolcuların internette twitter kullanırken dikkatli ve kontrollü olmaları gerektiğini de kaydederek, "oyuncular twitter’i kullanırken, takımları ve rakipleri için biraz daha dikkatli ve saygı çerçevesinde bulunmaları daha akıllıca ve mantıklı olur" dedi.

    Stoch ile ilgili yorumu
     
    Uzun süre sonra ilk 11’de oynayan Stoch’un maçta pozisyona girmek açısından yeterliliğinin yüksek olduğunu, ancak bunları değerlendiremediğini anlatan Kocaman, Dia’nın yerine Slovak oyuncuyu tercih etmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

    "Stoch uzun zamandır takımdan ayrıydı, takımın içine gelmesi gerekiyordu. Konyaspor’un çok açık yapısı vardı, bu oyun yapısı içinde Stoch, Dia’ya göre daha sonuca gidecek oyuncu gibiydi. Yeteri kadar pozisyon yakaladı, ancak değerlendiremedi."

    Galatasaray derbisi

    Aykut Kocaman, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada Galatasaray derbisiyle ilgili şunları kaydetti:

    "Galatasaray-Fenerbahçe maçları, her zaman her şekilde son derece net olarak söyleyebilir ki; sadece futbol için değil her kategoride bir şölen gibidir. Bununla birlikte Galatasaray doğal olarak, sezon sonuna kurtarma maçı olarak bu maça bakacak. Net bir durum var ki bizim de mutlak ve mutlak kazanmak isteyeceğimiz bir maç olacak. Bu duygularla gideceğiz. Bakalım ne olacak?"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow