hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Schuster'in istifası yabancıları etkilemez"

    Schusterin istifası yabancıları etkilemez
    expand

    Beşiktaş basın sözcüsü Mete Düren, Bernd Schuster'in istifasından sonra takımdaki yıldız yabancı futbolcuların da gitmek istemesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi.

    Schuster'in Beşiktaş'tan ayrılmasından sonra başta Ricardo Qauresma ve Guti olmak üzere yabancı futbolcuların nasıl bir tutum takınacağı merakla bekleniyor.

    Beşiktaş basın sözcüsü Mete Düren, Schuster'in istifasının takımdaki yabancı oyunculara olumsuz bir etkisi olacağını düşünmediklerini söyledi.

    Schuster'in yerine sezon sonuna kadar teknik direktörlük görevine getirilen Tayfur Havutçu'nun sürekli takımla birlike olduğuna dikkat çeken Düren, "oyuncularımızın bu konuda bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Havutçu, bütün mesaisini hocayla ve bu oyuncularla geçiren bir teknik direktördür. Mevcut kadromuz itibariyle bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi.

    Schuster'in özellikle Quaresma ve Real Madrid'de birlikte çalıştığı Guti'nin transferlerinde etkin olduğu ve bu futbolcularla yakınlığı biliniyor.

    İbrahim Üzülmez konusu

    Basın sözcüsü Düren, Schuster'in ayrılışının ardından İbrahim Üzülmez'in yeniden takıma dönüp dönmeyeceği sorusuna da şu cevabı verdi:
     
    "Federasyona fesih belgesi gönderilmedi diye spekülasyonlar oldu. Biz son maçta İbrahim Üzülmez'in sahaya çıkması ve jübile yapılmasını planlıyorduk. Bunun için de lisanslı olması gerekiyordu. Ancak sonraki gelişmelerin ardından fesih sözleşmesi federasyona gönderildi. Jübile sözümüz var ve özel bir maçta bunu yapmak istiyoruz."

    "Havutçu'ya destek olmalıyız"

    Düren, Tayfur Havutçu'nun daha önce teknik direktörlük yapmadığının hatırlatılıp, tepkileri kaldırıp kaldıramayacağının sorulması üzerine şunları söyledi:

    "Önemli olan tepkileri kaldırmak değil, camia olarak kendisine destek olmamızdır. Tayfur'un teorik ve pratik olarak bu görevi başarıyla yapacağını düşünüyorum. Ben ve yönetim kurulumuz aynı fikirde. Futbolcularımız da bu fikirde olacaktır. Bizim camia olarak Havutçu'ya tam destek olmamız lazım" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow