hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Inter Münih'i Pandev ile fethetti

    Inter Münihi Pandev ile fethetti
    expand

    Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Inter deplasmanda Bayern Münih'i 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Inter, geçtiğimiz sezon finalde yenerek Şampiyonlar Ligi kupasını kazandığı Bayern'i bu kez son 16 turunda saf dışı bıraktı.

    Serie A ekibi, evinde 1-0 yenildiği Bayern'i Allianz Arena'da Goran Pandev'in bitime iki dakika kala attığı golle 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi.

    Son beş sezonun İtalya şampiyonu, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk maçı kaybettikten sonra ikinci maçı deplasmanda kazanıp tur atlayan ikinci, son 15 yılda ilk takım oldu.

    66 bin kişinin izlediği mücadeleye hızlı başlayan Inter henüz dördüncü dakikada golü buldu. Pandev'in ara pasıyla buluşan Eto'o bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki sekizinci golünü yerden bir vuruşla kaydetti.

    Inter ile daha önce evinde oynadığı iki Avrupa kupası maçında da galip gelemeyen Bayern 21'inci dakikada skoru eşitledi. Arjen Robben'in uzaktan şert şutunu kaleci Julio Cesar ancak çeldi, Mario Gomez çok rahat bir pozisyonda olmasa da topu boş kaleye yolladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    31'inci dakikada Bayern yine Robben ile başlayan atakta öne geçti. Hollandalı futbolcunun Gomez'i hedefleyen ara pası Thiago Motta'ya çarparak Thomas Müller'e geldi, Müller ceza sahası içinde usta bir vuruşla Bayern'in ikinci golünü attı.

    Alman takımı ilk yarı bitmeden üçüncü gole çok yaklaştı. Gomez'in ceza sahası içinde sağ çaprazda çok dar açıdan topu boş kaleye gönderdi, Andrea Ranocchia'nın gol çizgisinden çıkardığı top direğe çarparak uzaklaştı.

    İkinci yarıda Gomez'in volesinde Julio Cesar mükemmel bir kurtarışa imza attı. 63'üncü dakikada Wesley Sneijder'in sert şutuyla beraberliği yakalayan Inter 88'de Eto'o'nun pasında Pandev'in golle sonuçlanan vuruşuyla Münih'ten çeyrek finalist olarak ayrıldı.



    Bayern Münih: Kraft; Lahm, Breno (90 Kroos), Van Buyten (70 Badstuber), Pranjic, Schweinsteiger, Luiz Gustavo, Robben (68 Altintop), Müller, Ribery, Gomez

     

    Inter Milan: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Ranocchia, Chivu (87 Nagatomo), Motta, Cambiasso, Stankovic (51 Coutinho); Sneijder, Eto'o, Pandev (90 Kharja).

    Goller: 4 Eto'o 0:1, 21 Gomez 1:1, 31. Müller 2:1, 63 Sneijder 2:2, 88 Pandev 2:3.

    Sarı kartlar: Luiz Gustavo, Breno, Lucio, Pandev, Kharja, Motta

    Stat: Allianz Arena

    Hakem: Pedro Proença

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow