hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Real Lyon lanetinden kurtulacak mı?

    Real Lyon lanetinden kurtulacak mı
    expand

    Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid yedi maçtır yenemediği Lyon ile bu akşam son 16 turu rövanşında kozlarını paylaşacak. Gecenin diğer maçında Chelsea ile Kopenhag çeyrek finale yükselebilmek için karşı karşıya gelecek.

    Real Madrid ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Lyon'u Bernabeu'da konuk ederken, Chelsea deplasmanda 2-0 yendiği Kopenhag'ı Stamford Bridge'de konuk edecek.

    Dokuz kez Avrupa şampiyonu Real'in en büyük kozu Cristiano Ronaldo'nun bu akşam forma giyme ihtimali var.

    Sakatlığı yüzünden son iki maçı kaçıran Portekizli yıldız takımla antrenmanlara başladı.

    26 Şubat'tan bu yana oynamayann Kaka ve uzun süreli sakatlıkları bulunan Fernando Gago ile Gonzalo Higuain dışında durumu şüpheli tek isim Pedro Leon.

    Genç futbolcu dizindeki sorun yüzünden son Hercules maçında forma giymedi. Sakatlıkları tamamen geçen Sami Khedira ve Ezequiel Garay oynayacak durumda.

    Real'i geçtiğimiz sezon yine son 16'da eleyen ve rakibiyle Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son yedi maçın hiçbirini kaybetmeyen Lyon'da ilk maçı kaçıran Arjantinli forvet Lisandro Lopez sahada olacak, oyun kurucu Yoann Gourcuff'ün de maça hazır olması bekleniyor.

    Fransız takımı Bernabeu'da oynadığı son üç Şampiyonlar Ligi maçında da yenilmedi, Real Madrid ise 2004 yılından bu yana Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunu geçemedi.

    TSİ 21.45'te başlayacak mücadele Star TV'den naklen yayınlanacak.

    Muhtemel 11'ler

    Real Madrid: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Mesut Özil, Di Maria, Ronaldo, Benzema

    Lyon: Lloris, Reveillere, Cris, Lovren, Cissokho, Gourcuff, Toulalan, Kallström, Briand, Pjanic, Lisandro Lopez



    Kopenhag mucize arıyor

    Şampiyonlar Ligi son 16 turunun belki de en rahat ekibi Chelsea, Danimarka'da 2-0 yendiği Kopenhag karşısında fazla zorlanmadan çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor.

    Kasım ayından bu yana forma giymeyen İngiliz takımının Brezilyalı savunma oyuncusu Alex takımla antrenmanlara başladı ancak rövanş maçının kadrosunda olmayacak.

    Kopenhag teknik direktörü Stale Solbakken, savunma oyuncusu Mikael Antonsson'un durumunun belirsiz olduğunu söyledi. Danimarka şampiyonunda cezalı savunma oyuncusu Zdenek Pospech de yok.

    İlk dakikadan itibaren hücum edeceklerini belirten Solbakken, "2-0 kaybettikten sonra ikinci maçta savunmaya çekilmek aptalca olur. İlk golü biz atarsak sıkıntıya gireceklerine garanti veririm. Kimin ilk golü atacağı belirleyici olacak" dedi.

    Muhtemel 11'ler

    Chelsea: Cech, Bosingwa, David Luiz, Terry, Ashley Cole, Ramires, Essien, Lampard, Zhirkov , Drogba, Fernando Torres

    FC Kopenhag: Wiland, Kvist, Zanka Jorgensen, Antonnson, Wendt, Bolanos, Claudemir, Kristensen, Vingaard, Santin, N’Doye.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow