hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Schuster Guti'yi yalnız bıraktı"

    Schuster Gutiyi yalnız bıraktı
    expand

    İspanyol basını, Bernd Schuster'in Beşiktaş'tan ayrılmasını, "Guti'yi yalnız bıraktı" başlıklarıyla verirken, Alman teknik adamın yeniden Getafe'yi çalıştırabileceğini iddia etti.

    Schuster'in Beşiktaş'tan istifa etmesi İspanyol ve Portekiz basınında geniş yer buldu.

    Schuster'in istifası İspanyol basınında, "Schuster istifa etti ve Guti'yi Beşiktaş'ta yalnız bıraktı", "Schuster kötü sonuçlardan bıraktı" şeklinde yansıtıldı.

    Portekiz basını ise Beşiktaş'ın Portekizli futbolcuları Simao, Almeida, Quaresma, Manuel Fernandes'in teknik direktörünün takımı bıraktığını ön plana çıkardı.

    Beşiktaş'ın ligde lider Fenerbahçe'nin 21 puan gerisinde kalması ve UEFA Avrupa Ligi'nden elenmesinin Schuster'in istifasını getirdiği belirtilirken, Türk basının Alman teknik direktörü sert dille eleştirdiği vurgulandı.

    Schuster'in geleceğinin ne olacağı yönünde iddialar da İspanyol basınında yer aldı. El Mundo "Eve dönüş" başlığı altında verdiği haberde, Schuster'in 2005-2007 yılları arasında çalıştırdığı Getafe'ye tekrar teknik direktör olabileceğini savundu.

    Getafe ve Sporting iddiaları

    Ligde bu sezon iyi sonuçlar alamayan, Türk futbolcu İbrahim Kaş'ı da kadrosunda bulunduran Getafe'de teknik direktör Michel'in sözleşmesinin sezon sonunda sona ereceği hatırlatılırken, Michel'in sözleşmesinin uzatılmadığına dikkat çekildi.

    Getafe başkanı Angel Torres, Schuster ile ilgili yöneltilen bir soruya, "Schuster Gefate'de bir projeyi yönlendirmek üzere her an gelebilir. Bu kulübe çok büyük sevgisi var, çünkü çalıştığı iki sezondan zevk aldı" dedi.

    Schuster, Getafe'yi tarihinde ilk kez Kral Kupası finaline ve UEFA Avrupa Kupası'na taşımıştı. Getafe, Kral Kupası finaline yarı finalde Barcelona'yı eleyerek çıkmıştı.

    AS gazetesi de Alman teknik direktörün çalıştıracağı yeni takımın Sporting Lizbon olabileceğini iddia etti. Sporting'in 26 Mart'ta yapılacak kulüp başkanlığı seçimlerinde aday olanlardan bazılarının teknik direktör olarak Schuster'i düşündüğü öne sürüldü.

    Kulüp başkanlığının önemli adaylarından Dias Ferreira, seçilmesi halinde Galatasaray'ın eski teknik direktörü Frank Rijkaard'ı getirme vaadinde bulunmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow