hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koç: "Tarihi bir galibiyet aldık"

    Koç: Tarihi bir galibiyet aldık
    expand

    Fenerbahçe kulübü asbaşkanı Ali Koç, Türk Telekom Arena'daki ilk derbide Galatasaray'ı 2-1 yenerek tarihi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

    Fenerbahçe kulübünün radyosuna konuşan Koç, derbide Alex'in golüyle galibiyete ulaştıklarını hatırlatarak, "ikinci golden önce pek çok Fenerbahçeli 1-1'e de razıydı. Ama sağolsun kaptanımız bizi galibiyete ulaştırdı" dedi.

    Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da tarihi bir galibiyet aldıklarını vurgulayan Ali Koç şöyle devam etti:

    "Yeni statta tarihte ilk galibiyeti almamız, Ali Sami Yen Stadı'daki son derbiyi de bizim kazanmamız iftihar yaratıyor. Muhteşem bir stattı. Stadın müthiş atmosferi ve baskısı, ilk yarıda takımımızın beklediğimizden kötü oynamasına neden oldu.

    "Bu stadı kim yaptıysa kimin emeği geçtiyse hepsine teşekkür etmek lazım. Sadece Galatasaray'a değil, Türkiye çok büyük bir eser kazandırmışlar."

    "Biz kendi stadımızı tercih ederdik"

    Ali Koç, kendi statları Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın da parmakla gösterilen bir stat olduğunu belirtti.

    "Bize hangisini tercih edersiniz deseler, kendi stadımızı tercih ederdik" diyen Koç, "neden? Çünkü tarihte kurulduğundan beri aynı sahada oynayan bir kulübüz. Stadın bir ruhu, farklı bir duruşu var. Kadıköy'ün göbeğinde semtin bir stadı. En önemli nedenlerden biri de Fenerbahçe'nin ciddi bir emeği, alın teri var. Tamamen yöneticilerimiz kısıtlı bütçelerle tribün tribün bu stadı yaptılar. Bu statta emeğimiz ve alın terimiz var. O stat fiziken daha iyi durabilir ama hiçbir zaman kendi stadımızı o stada tercih etmeyiz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow