hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye-Avusturya 13'üncü randevuda

    Türkiye-Avusturya 13üncü randevuda
    expand

    A milli futbol takımı, Euro 2012 elemeleri A Grubu maçında İstanbul'da ağırlayacağı Avusturya ile 13'üncü kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki son dört maçı Türkiye kazandı.

    Türk milli takımı 88 yıllık tarihinde 251'i resmi, 228'i özel olmak üzere toplam 479 maçta 171 galibiyet, 113 beraberlik alırken, 195 kez de rakiplerine yenildi.

    Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 619 gol atarken, kalesinde 722 gol gördü.

    2011 yılında ilk resmi maçına çıkacak Türkiye, son randevusunda, 9 Şubat 2011 tarihinde özel karşılaşmada Trabzon'da Güney Kore ile 0-0 berabere kaldı.

    Hiddink'in sekizinci maçı

    Milli takım, Avusturya maçıyla birlikte teknik direktör Guus Hiddink yönetiminde sekizinci sınavını verecek.
            
    Hollandalı teknik adam, ay-yıldızlı ekibin başında şimdiye kadar yedi maça çıkarken, Türkiye bunlardan ilk üçünü kazandı, daha sonraki üç maçı yitirdi, son randevuda ise berabere kaldı.
            
    Dördü resmi, üçü özel bu yedi maçta Türkiye sekiz gol atarken, kalesinde ise yedi gol gördü.

    Avusturya ile 13'üncü maç

    Türkiye ile Avusturya A milli futbol takımları, İstanbul'da yapacakları 2012 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçıyla birlikte tarihte 13'üncü kez karşı karşıya gelecek.
            
    İki ülke A milli takımları arasında altısı Türkiye, altısı da Avusturya sınırları içinde yapılan geride kalan 12 maçta Avusturya yedi, Türkiye beş galibiyet alırken, bugüne kadar hiçbir maç berabere sonuçlanmadı.
            
    Sekizi resmi, dördü özel olmak üzere geride kalan maçlarda Türkiye'nin toplam 18 golüne, Avusturya 15 golle yanıt verdi.
            
    Son dört maçı Türkiye kazandı
            
    Milli takım, genel toplamda galibiyet sayısı bakımından geride bulunduğu Avusturya ile yaptığı son dört maçtan da galibiyetle ayrıldı.
            
    İki ülke arasındaki son maç 19 Kasım 2008 tarihinde Viyana'da oynandı ve Türkiye mücadeleden Tuncay Şanlı (3) ve Mehmet Aurelio'nun golleriyle 4-2 galip ayrıldı.
            
    Türkiye sınırları içinde yapılan altı maçtan ilk üçünü Avusturya, son üçünü ise ay-yıldızlı ekip kazandı. Rakibine ilk altı maçta gol atamayan Türkiye, son altı maçı ise boş geçmedi.
     
    İki ülke A milli takımları resmi maçlarda en son 2002 Dünya Kupası finalleri öncesi Avrupa elemeleri baraj maçlarında karşı karşıya geldi. Türkiye Viyana'daki maçı 1-0, İstanbul'dakini 5-0 kazanarak 2002 Dünya Kupası'na katılma hakkını kazandı.

    Kadıköy'de 10'uncu maç

    Milliler, Avusturya'yı konuk edeceği Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda daha önce yaptığı dokuz maçta altı galibiyet, iki beraberlik aldı, bir kez de yenildi.
            
    Kadıköy'de rakiplerine toplam 18 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 10 gol gördü.
            
    Türkiye bu stattaki ilk maçında, 10 Kasım 1993 tarihinde Norveç ile yaptığı Dünya Kupası eleme grubu karşılaşmasından 2-1 galip ayrıldı. Kadıköy'deki son maçını 7 Eylül 2010 tarihinde Belçika ile Euro elemelerinde oynayan ay-yıldızlı ekip mücadeleyi 3-2 kazandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow