hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir efsaneydi Avusturya... Tooor tooor tooor!

    Bir efsaneydi Avusturya... Tooor tooor tooor
    expand

    Avusturya milli takımı bir zamanlar dünyayı yerinden titreten bir milli takıma sahipti. Avrupa Şampiyonalarında pek boy gösteremese de Dünya Kupası'na katılan ülkeler onları iyi tanıyordu. Krankllar, Polsterler, Prohaskalar ile rakiplerine korku salan Avusturya maziyi mumla arıyor...

    Hans Krankl

    69 milli maçta 34 gol atan 1978-81 yılları arasında Barcelona'da oynadı. Altın ayakkabılı yıldız oyuncuya Barça taraftarı Goleador ismini takmıştı. Krankl aynı zamanda şarkıcıydı.

    Herbert Prohaska

    Milli takımda 83 maçta 10 gol atan Prohaska, İnter ve Roma gibi güçlü takımların formasını giydi. Orta saha virtüözü olan oyuncu 80'li yılların başlarında fırtına gibi esti. İlk milli maçını 1974'te Türkiye'ye karşı oynayan Prohaska milli takım teknik direktörlüğü de yaptı. Ancak 9-0'lık İspanya mağlubiyeti üzerine istifa etti.

    Toni Polster

    Sevilla, Köln, Torino gibi takımların formasını giyen Polster milli takım adına 44 gol kaydetti. İlginç bir oyuncu olan Polster genelde maçlarda 2 gol atmasıyla dikkat çekmişti. O da ilk milli maçını 1982'de Türkiye'ye karşı oynamış ve gol atmıştı.

    Franz Wohlfahrt

    Avusturya'nın en başarılı kalecilerinden biri olan Franz Wohlfahrt, özellikle Stutgartt'taki performansıyla dikkat çekti.1987-2001 yılları arasında takımı için hizmet verdi. 1989 yılında takımı Rapid Wien ile birlikte Ajax deplasmanındayken seyircilerin attığı demir çubuk kafasına gelmiş ve Wohlfart yaralanmıştı. Bu maç sonrası Ajax 1  yıl kupalardan men edilmişti. Son milli maçında Türkiye'ye karşı oynamış ve 5 gol yemişti. Wohlfahrt aynı zamanda İspanya'dan 9 gol yiyen kaleciydi.

    Heribert Weber

    Rapid Wien'de yıldızlaşan Heribert Weber milli takım forması altında yalnızca bir gol attı. Son milli maçını 1989 yılında Türkiye'ye karşı oynadı. 1994 yılında oynadığı Salzburg takımıyla UEFA Kupası finalinde Inter'e karşı oynadı. (Resimde soldan ikinci oyuncu)

    Andreas Herzog

    103 kezle en çok milli olan Avusturyalı futbolcu olan Andreas Herzog, milli takım forması altında 27 gol attı. Orta sahada oynayan oyuncu Werder Bremen, Bayern Münih gibi takımlarda oynadı. Frikikten attığı gollerle nam saldı.

    Ernst Happel

    Artık hayatta olmayan Ernst Happel, Avusturya'nın en efsanevi ismi. Futbolculuğundan çok teknik adamlığıyla adından söz ettiren Happel, Ottmar Hitzfield ve Jose Mourinho'yla birlikte iki Avrupa kupası kazanan üç teknik direktörden biri oldu. Ölümünün ardından Avusturya'nın en büyük stadına onun adı verildi.

    Ivica Vastic

    Aslında Hırvat olan Ivica Vastic, 1996 yılından bu yana Avusturya vatandaşı. 42 yaşında olmasına rağmen halen futbol oynamaya devam eden Vastic milli takım adına 50 maçta 14 gol attı. Avusturya'nın en başarısız olduğu dönemde milli takımda olan Vastic takımda öne çıkan ender oyunculardan biri oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow