hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vural: ''Türkiye'de hakem mi yok?''

    Vural: Türkiyede hakem mi yok
    expand

    Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, hakem hatalarından şikayetçi oldu ve bundan sonra kendilerinden hakemlere hoşgörülü olmalarının beklenmemesi gerektiğini söyledi.

    Milli maç nedeniyle verilen arada Antalya'da Trabzonspor maçının hazırlıkların sürdüren Konyaspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural yaptığı açıklamada, deplasmanda oynayacakları Trabzonspor maçının her iki takım açısından önemli olduğunu söyledi.

    Karşılaşmanın zor geçeceğini vurgulayan Vural, "biz de kazanmak istiyoruz Trabzonspor da. Hangi takım kaybederse sıkıntıya girecek" dedi.

    Konyaspor'da göreve geldiği günden itibaren teknik ve taktik konusundaki sorunları çözmeye çalıştığını ve ciddi anlamda mesafe aldıklarını belirten Vural, geçmişi tartışmak istemediği ve eksik olan şeyleri düzeltip, takımın ligde kalması için bu göreve olduğunu bildirdi.

    Konyaspor'un eski teknik direktörü Ziya Doğan için, "çok sevdiğim kardeşimdi" diyen Vural, "futboldur... Hepimizin hataları, sevapları oluyor. Ligde kalabilirsek, o kardeşimizin de emeklerini boşa çıkarmamış oluruz" dedi.

    Bazı hakemler konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlatan Yılmaz Vural, şunları kaydetti:

    "30 senelik antrenörüm. Son maçımızda hakem iki net golümüzü, üç net penaltımızı vermedi. Bunun neyini açıklayalım ki? Bunların biri insani hata, birini görmedi. Ama beş pozisyon. Dolayısıyla bu kardeşimiz bir daha hakemlik yapmamalı bana sorarsanız. İki milyonluk şehrin canını yaktı. Daha önce de canımızı çok yaktı. Bu hakem, hala da maç alıyor.

    "Bu işi yapan arkadaşlarımızın çok iyi niyetli olduğunu inanıyoruz. Bu iş niyet işi değil profesyonellik işi. Çünkü sonucunda çok önemli şeyler kaybediliyor. Hala hakem hatalarına hoşgörülü olalım mı? Niye hoşgörülü olacağız? Türkiye'de hakem mi yok? Futbol oynamak için sırada bekleyen bir çok futbolcu gibi, maç almak için bekleyen çok sayıda da hakem var. Üç-beş kişinin üzerinde takılıp ligi döndürmenin anlamı yok. Bu hepimize zarar veriyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow