hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avusturya'da hedef adam Constantini

    Avusturyada  hedef adam Constantini
    expand

    Avusturya basını, milli takımın Türkiye karşısında aldığı yenilginin faturasını teknik direktör Dietmar Constantini'ye çıkardı ve Constantini'nin bu görev için yeterli olmadığı görüşünü savundu.

    Ülkenin yüksek tirajlı günlük gazetesi Kronen Zeitung birinci sayfasının kapağından fotoğraflı olarak verdiği haberde, "Milli takım yine hüsrana uğrattı" başlığını kullandı.

    Gazete karşılaşmaya spor sayfasında da geniş yer verdi ve teknik direktör Dietmar Constantini'nin görevinde kalıp kalmayacağı sordu.

    Muhafazakar eğilimli Kurier gazetesi, manşetinden fotoğraflı olarak verdiği haberde Avusturya'nın Belçika karşısında aldığı yenilgiye de gönderme yaparak, "Türkiye'de de ayılamadık" ifadesini kullandı.

    Gazete, milli takımın Türkiye karşısında aldığı 2-0'lık yenilginin faturasını teknik direktör Constantini'ye çıkararak, "Constantini milli takım için yeterli değil" dedi.

    Avusturya devlet televizyonu (ORF) ise Türkiye-Avusturya milli maçına internet sayfasında geniş yer verdi.

    2012 Avrupa şampiyonası hazırlık maçlarına ilişkin istatistik bilgiler de veren ORF, Avusturya'nın Belçika ve Türkiye karşısında aldığı 2-0'lık yenilgilerin ardından, gruptaki şansının "yok denilecek düzeye indiğini" yazdı.

    Türkiye karşısında savunmanın "aptalca hatalar yaptığını" belirten ORF, "millilerin, Belçika ve Türkiye karşısında almayı planladıkları dört puana karşılık aldıkları yenilgilerle Avrupa şampiyonasına katılması hayal oldu" görüşüne yer verdi.

    Avusturya basınının, Türkiye karşısında alınan 2-0'lık yenilginin faturasını teknik direktör Constantini'ye çıkarması üzerine açıklama yapan federasyon başkanı Leo Windtner, her yenilginin ardından teknik direktör tartışması yapmak istemediklerine işaret etti.

    Windtner, "maçın sonucunu tabii ki yönetim kurulunda kendi aramızda değerlendireceğiz ancak teknik direktör Dietmar Constantini'yi değiştirmeyi düşünmüyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow