hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polat seçim tarihini açıkladı

    Polat seçim tarihini açıkladı
    expand

    Galatasaray kulübü başkanı Adnan Polat, yönetim olarak 7 Mayıs'ta seçime gitme kararı aldıklarını açıkladı.

    Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında seçim tarihini açıkladı.

    Polat, 7 Mayıs 2011 tarihinde olağanüstü seçimli genel kurula gidileceğini açıkladı.

    Polat, soru kabul etmediği kısa basın toplantısında büyük ihtimalle çoğunluk sağlanamayacağı için seçimin 14 Mayıs'ta gerçekleşeceğini söyledi.

    Adnan Polat, mevcut yasaların ve tüzüklerin kendisinin seçime katılmasına engel oluşturmadığının altını çizerek, önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre seçime katılabileceğinin sinyalini verdi.

    Sarı-kırmızılı kulüpte başkan adaylığı konusunda Ünal Aysal, Cemal Özgörkey ve Ali Dürüst gibi kişilerin isimleri geçiyor. Camianın duayenlerinden İnan Kıraç, başkan adaylığı için Aysal'a destek verdiğini açıklamıştı.

    ''Seçime girmemize engel yok''


    Polat, mali genel kurulda idari yönden ibra edilmemelerin sonrası başkan ve yöneticilerin seçime giremeyeceği konusundaki görüşün tersini savundu.

    Polat, kendileri için bir seçim engeli bulunmadığını savunarak, "bilinmelidir ki, mevcut yasalar ve tüzük bizi seçime gitmeye zorlamıyor. Seçime katılmamızı da engelleyen bir yasa yok. Mali kongrede mali ibra, denetim kurulu ibrası ve 2011 bütçesi onayı var ama idari ibrasızlık da var. Bu ne demektir, ne anlam taşımaktadır. Takdirlerinize bırakıyorum. Ancak bu yapılanlar, bizlerin gönlünü yaralamıştır" ifadesini kullandı.

    Polat, yönetim olarak başlattıkları işleri bitirerek kulübü normal zamanda seçime götürme arzusunu taşıdıklarını, ancak mevcut şartlarda devam etmenin Galatasaray'a zarar vereceğinden, yönetim kurulu kararıyla 7 Mayıs Cumartesi günü seçim genel kurulu yapma kararı aldıklarını ifade etti.

    Başkan Polat, "yönetim olarak seçimli genel kurul toplantısının 7 Mayıs'ta yapılması kararı aldık. Bu tarihte çoğunluk sağlanamayacağı için doğal olarak seçim 14 Mayıs'ta yapılacaktır" dedi.

    Seçim tarihini daha da öne çekebileceklerine vurgu yapan Polat, "ama bana gelen mesajlarda, başkan adaylarının hazırlanmaları, yönetim listelerini oluşturabilmeleri için bu tarihi koyduk. Dilerim her şey Galatasaray için hayırlı olur" diye konuştu.

    "Kamuoyunun takdirine bırakıyorum"

    Galatasaray kulübü başkanı Adnan Polat, yönetimlerini seçim kararı almaya götüren süreçle ilgili olarak ağır eleştirilerde bulundu.

    Seçim kararını açıkladığı basın toplantısında sert ifadeler kullanan Polat, "seçildiğimizden hemen sonra başlayan, ancak özellikle şirket birleşmesinin tamamlanması ve Türk Telekom Arena'nın açılışıyla hızlanan, genel kurula kadar giden süreçte olan olayları, yaşananları, söylenenleri burada tekrar etmeme gerek yok. Ancak bütün bu süreç, bazı şeyleri çok net açığa çıkardı" dedi.

    Kulüpte yaşananları Galatasaray kamuoyunun takdirine bıraktığını aktaran Polat, şunları söyledi:

    "Kulübümüzü diğerlerinden ayıran en temel geleneklerimizden biri olan, kişilere bağımlı olmayan demokratik yapımızı değiştirme niyetinde olanları, kendisini Galatasaray'ın sahibi olarak görerek kapalı odalarda hazırladıkları senaryoları üyelerimize kabul ettirmeye çalışanları, geleneklerimizi hiçe sayıp medya kanallarından kulübü, başkanlık makamını yıpratmak için adeta fazla mesai yapanları, yıllarca en zor zamanlarda bile ortaya çıkmaktan, elini taşın altına koymaktan kaçanları, içinde seçildiği yönetime köstek olmak için çirkin yöntemlere başvuranları ve Galatasaray'ı kendi özel iş ilişkilerinde atlama taşı olarak kullanmak isteyenleri, bütün bunların değerlenmesini Galatasaray kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum."

    "Hakkımızı helal ediyoruz"

    Kendilerine bugüne kadar destek veren ya da vermeyen, sadece Galatasaraylılık duruşu sergileyen kulüp üyelerine ve taraftarlara yürekten teşekkür ettiğini aktararak, "hakkımızı helal ediyoruz" diyen Polat, "Galatasaraylılar asil yüreklidirler. Ağır ayıplara alet olmazlar. Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür olarak hareket ederler. Şimdi huzurla ve gururla tekrar aranıza dönüyoruz. Diliyorum ki, bize bu yapılanlar Galatasaray'da yeni bir uygulamanın başlangıcı olmaz" ifadelerini kullandı.

    Galatasaray'da altı yılı yönetici, üç yılı ise başkan olarak dokuz yıl görev yaptığını anlatan Polat, sarı-kırmızılı kulübün en zorlu dönemlerinde görev aldıklarını belirtti.

    "Daha önce görev yaptığım 1990'lı yıllarda da şimdi görev yaptığım 2000'li yıllarda da Galatasaray'ın en zorlu dönemlerinde sorumluluk almak bana nasip oldu" diyen Polat şunları söyledi:

    "Özellikle Galatasaray tarihinin en bunalımlı son beş yılında görev alma cesaretini gösterdik. Galatasaray Kulübü'nün başkanlık ve yönetim kurulu makamlarını tekrar cazip hale getirdik. İşimizi, ailemizi ve kendimizi bir kenara bırakarak Galatasarayımız için çok yoğun mesailer verdik. Bu, bizim için sadece bir Galatasaray sevgisi meselesiydi. Bu nedenle, her şeyi bir kenara bıraktık ve dar boğazlardan çıkış için aklımızı, gücümüzü, kısacası tüm enerjimizi harcadık."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow