hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Celtic menajerine bombalı paket!

    Celtic menajerine bombalı paket
    expand

    İskoçya Premier League takımlarından Celtic'in menajeri Neil Lennon ve iki taraftara bombalı paket gönderildiği açıklandı.

    Celtic menajeri Lennon, daha önce de tehdit aldığını belirtirken, diğer paketlerin Lennon'ın avukatı Paul McBride ve İskoçya Parlamentosu üyesi Trish Godman'a gönderildiği bildirildi.

    Geçtiğimiz ay meydana gelen olayla ilgili soruşturmaya devam eden İskoç polisi, hedefteki kişilere ulaşmadan ele geçirdiği  paketlerin "öldürmek ya da sakatlamak" amacıyla gönderildiğini açıkladı.

     İskoçya Başbakanı Alex Salmond, bu tür olaylara karşı hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceklerini belirterek, "başarılı bir sonuca ulaşmak için polis soruşturmasına her türlü destek verilecektir" dedi.

    İskoçya'nın Glasgow kenti, dünyanın en önemli derbi mücadelelerinden biri olan Celtic-Rangers maçlarına evsahipliği yapıyor. Ligde 42 kez şampiyonluğa ulaşan Celtic'i ağırlıklı olarak Katolikler desteklerken, 53 kez mutlu sona ulaşan ezeli rakibi Rangers'a ise çoğunluğu Protestan olan taraftarlar destek veriyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow