hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Geçen sezonki durumu tercih ederim"

    Geçen sezonki durumu tercih ederim
    expand

    Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor ile sürdürdükleri şampiyonluk yarışında, son haftanın, geçen sezonki gibi "iplerin kendi ellerinde olacağı" bir maça kalmasını, iki puan geride olmaya tercih ettiğini söyledi.

    Can Bartu tesislerindeki antrenmandan sonra basınla sohbet toplantısında bir araya gelen Kocaman, sezonun son haftalarını değerlendirdi.

    Geçtiğimiz sezonun son haftasında Trabzonspor ile berabere kalarak şampiyonluğu Bursaspor'a kaptırmalarına rağmen bu sezon da son haftaya aynı şekilde girmeyi tercih edeceğini söyledi.

    Kocaman, "iplerin bizim elimizde olacağını bildiğim bir son maç olmasını yeğlerim, çok net bir şekilde yeğlerim" dedi.

    Kocaman, Trabzonspor'un da puan kaybetmeden ilerlediğini ve şampiyonluk yarışının son maça kadar devam etmesinin güçlü bir ihtimal olduğunu söyledi.

    "Trabzonspor'un lehine bir faktör"

    Aykut Kocaman, ligdeki fikstür gereği, oynadıkları takımın iki hafta sonra şampiyonluk yarışı yaptıkları Trabzonspor ile karşı karşıya gelmesinin bordo-mavili ekibin lehine olduğunu savundu.

    Kamuoyunda Trabzonspor'un maçlarının daha yumuşak geçtiği yönde yorumlar yapıldığı, kendisinin bu konuda ne düşündüğü sorulan Kocaman, şu yanıtı verdi:

    "Yıllardır Fenerbahçe hep hakim takımdır. Fenerbahçe'ye karşı bütün takımlar yüksek konsantrasyonla ve doğal olarak biraz daha durdurmak için oynarlar. Bu sene de bu devam ediyor. Bence burada büyük bir fark yok.

    "Ama şunu belki söyleyebiliriz. Fikstür bu şekilde denk geldi. Şampiyonluk için çekişince, Trabzonspor'un iki hafta sonra bizim rakiplerimizi alması, rakibimiz adına bir avantaj gibi görünüyor. Sanki ufak da olsa, yüzde birlik de olsa (Trabzonspor) lehine bir faktör olarak görünüyor."

    Kocaman, Trabzonspor'un son beş haftaya girilirken kendilerinden iki puan önde olduğunu hatırlatarak, "önde giden Trabzonspor, dolayısıyla cebi dolu olan, puan açısından zengin olan, kaybetmek istemeyen Trabzonspor, gergin olmaları da çok doğal" dedi.

    "Kamuoyunun benimle ilgili kararı verdiğini düşünüyorum"

    Aykut Kocaman, "yapamayacağımı anladığım giderim demiştiniz. Yapabileceğinizi anladınız mı?" yönündeki soruya verdiği yanıtta, "yapamayacağımı gerçekten anladığım zaman çekileceğimi söylemiştim. Şu ana kadar çekilmedim. Şu anda geldiğimiz yer burası. Artık kamuoyunun benimle ilgili kararı verdiğini düşünüyorum" dedi.

    Özellikle ikinci yarıda büyük bir çıkış yakalayarak başarılı bir performans ortaya koysalar da sezon sonu ikinciliğin Fenerbahçe için bir başarı sayılmayacağını vurgulayan Kocaman şöyle devam etti:

    "Diliyorum şampiyon olacağız. Umuyorum şampiyon olacağız. Bunun başka taraflara çekilmemesini rica ediyorum. Tamamen duygularımla, umutlarımla konuşuyorum. Bildiğim hiçbir şey yok geleceğe dönük. Tahmin yapıyoruz. Şampiyon olamasak da bu değişmeyecek. Bu konuda artık kamuoyunun da benimle ilgili kararı verdiğini düşünüyorum.

    "17 maç ikinci yarıdan, beş maç da ilk yarıdan süre gelen toplam 22 maç sonunda herhalde uzun yıllardır kazanılmamış puanı kazanıp ikinci olan bir duruma düşersek üzüntü verici olur. Kendimle ilgili duygularımı değiştirmeyecek ama tabii kamuoyunun düşüncesi her zaman daha önemlidir."

    Şampiyon olamadıkları takdirde geleceğiyle ilgili iki karar verici olacağına değinen Kocaman, "birisi yönetim kuruludur, birisi de benim. O günkü durumu bugünden söylemek yanlış olur" dedi.

    Kocaman, bir taraftan da gelecek sezonun planlanmasını yaptıklarını vurgulayarak, "Fenerbahçe, yürüyen bir dev. Hiçbir şeyin boş kalmaması lazım. Geçen sezon bir boşluk oluştu. 13-14 futbolcuyla çalışmak zorunda kaldık. O boşluklar böyle devlere olumsuz durumlar yaşatabiliyor" ifadelerini kullandı.

    "Her oyuncuyu forvet gibi kullanacağız"

    Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu Bucaspor ile yapacakları maçta kaleci hariç, her oyuncusunu forvet gibi kullanacağını söyledi.

    Mamadou Niang'ın yokluğunda forvette bir sıkıntı yaşanıp yaşanmadığı sorulan Kocaman, "forvette sıkıntı görünmüyor. Niang yok ve onun dışında Guiza'nın yarın normal antrenman yapacağını sanıyoruz. Kaleci dışındaki 10 kişiyle Bucaspor'un üstüne gitmeye, her oyuncumuzu forvet gibi kullanmaya çalışacağız. Semih'e de inşallah nazar değmez" diye konuştu.

    Aykut Kocaman, konsantrasyonlarının biraz düşük olması durumunda Bucaspor'un maça ortak olabileceğini ifade etti.

    "Burak'ın durumu takdire şayan"

    Aykut Kocaman, Trabzonspor'da büyük bir çıkış yakalayan eski oyuncuları Burak Yılmaz'ı takdirle takip ettiğini söyledi.

    "Geçmişte kadronuzda bulunan Burak şu anda başınıza bela oldu. Burak'ın bu gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Kocaman, "bela demeyelim. Bir sporcunun işini iyi yapmasını karşı taraf bela diye düşünmemeli. İşini son derece iyi yapıyor. Şu andaki durumu takdire şayan. Tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok" yanıtını verdi.

    "Dia süreklilik sağlayamadı"

    Kocaman, takımda ilk sezonunu geçiren Senegalli Issiar Dia'nın, beklentisinin altında kaldığına değinerek, "Dia'da inişler çıkışlar sert oldu. Bir türlü oynama sürekliliğini sağlayamadık. Biraz daha öne çıkması bizi çok rahatlatırdı" dedi.

    Fenerbahçe teknik direktörü, maçlardan sonra yaşanan taraftar-futbolcu bütünleşmesinin bir teknik direktör kendisini çok sevindirdiğini belirterek, "saha dışında futbolcular birbirini sevmek zorunda değil. Ancak saha içinde aynı forma altında bu birlikteliğin sağlanması önemli. Taraftar da bunu görüyor. Taraftar inanmadığına ve güvenmediğine destek vermiyor. Hakikaten seçici davranıyor" diye konuştu.

    Alex'in Türk vatandaşı olmak istemesiyle ilgili olarak da Kocaman, "Alex'in, bu içinden gelen bir duygu. Bir teknik direktör olarak benim için memnuniyet verici. Fenerbahçe'nin tarihine mal olmuş bir futbolunun böyle düşünmesi memnuniyet verici" ifadelerini kullandı.

    Yobo, Semih ve Uğur'un transferi için açıklama yapan Kocaman, "Yobo ile konuşuldu, birkaç gün içinde gelişmeler olabilir. Semih ve Uğur ile ilgili düşüncelerimi yönetime söyledim. Menajerlerine haber gönderildi. Sonucunu bilmiyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow