hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polat: "Başkanlığa aday olmayacağım"

    Polat: Başkanlığa aday olmayacağım
    expand

    Galatasaray başkanı Adnan Polat, kulübün olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

    Polat, Galatasaray kulübü başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

    Aday olmayacağını son divan toplantısında beyan eden ve üyelere "aranıza dönüyorum" diyen Polat, başkanlık yarışına katılmayacağını bir kez daha yineledi.

    Polat, görev süresi için çok yorulduğunu ve artık ailesine zaman ayırmak istediğini söyledi.

    Galatasaray kulübünün 14 Mayıs'taki olağanüstü seçimli genel kurulunda Ünal Aysal, Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran başkanlık için yarışacak.

    Başkan Polat'ın adaylığını öneren 230 imzanın divan kuruluna getirildiğini aktaran divan başkanı İrfan Aktar, ancak Polat'ın kurullarıyla ilgili herhangi bir liste kendilerine ulaşmadığı için adaylar arasında olmadığını dile getirdi.

    Polat'ın eski tüzüğe dayanarak daha sonra aday olup olamayacağı konusuna da açıklık getiren Aktar, "tüzüğümüzün geçici ikinci maddesi, seçimle ilgil  hususların, yapılacak ilk olağan veya olağanüstü genel kurulda yürürlüğe gireceğini söylüyor. Önümüzdeki de bir olağanüstü genel kuruldur" diye konuştu.

    İrfan Aktar, Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, Galatasaray'da seçime gidilmemesi yönünde bir karar alındığı ve ayrıca 3 Mayıs tarihli bir mahkemenin daha olduğunun ifade edilmesi üzerine, şunları söyledi:

    "Biz bir hukuk kurulu kurmuştuk. Müzakere edilecektir. Gereği neyse, hukuki altyapısı nasılsa, ona göre uygulama yapacağız. Şimdiden bu işi problem olarak düşünmemek lazım. Bugünkü karar, bir yürütmeyi durdurma talebiyle ilgili. Seçim ilanını veren yönetim kurulu, mahkemenin karar verdiği yönde bir seçime cevap vermedi. Yönetim seçime gitmeyi kendisi tercih etti."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow