hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arsenal zirve yarışına havlu attı

    Arsenal zirve yarışına havlu attı
    expand

    Premier League'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Arsenal, deplasmanda Bolton'a 2-1 yenildi ve üçüncü sıraya gerileyerek şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.

    Arsenal, Premier League'de bitime dört hafta kala lider Manchester United'ın dokuz puan gerisine düştü ve şampiyonluk iddiasını büyük ölçüde kaybetti.

    Londra ekibi deplasmanda Bolton'a 2-1 kaybetti ve ligde Chelsea'nin ardından üçüncü sıraya geriledi.

    38'inci dakikasında Sturridge Bolton'u 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla bitti. İkinci yarının başıyla toparlanan Arsenal, Robin van Persie ile skoru eşitlemesine karşın son dakikada Cohen'in golüne engel olamadı ve sahadan puansız ayrıldı.

    Beş sezondur kupa kazanamayan Arsenal bu sonuçla 64 puanda kaldı ve lider Manchester United ile arasındaki puan farkı dokuza çıktı.

    United ise sahasında Everton'u Hernandez'in attığı golle devirdi ve altın değerinde bir üç puan aldı. Bu galibiyetle puanını 73'e çıkaran Kırmızı Şeytanlar gelecek hafta deplasmanda Arsenal ile karşılaşacak.

    Geçen sezonun şampiyonu Chelsea ise sahasında West Ham'ı Fernando Torres, Lampard ve Malouda'nın attığı gollerle 3-0 mağlup ederek puanını 67'ye çıkardı.

    Premier League - 34'üncü hafta

    Manchester United 1-0 Everton
    Chelsea 3-0 West Ham
    Bolton 2-1 Arsenal
    Aston Villa 1-1 Stoke City
    Blackpool 1-1 Newcastle
    Liverpool 5-0 Birmingham
    Sunderland 4-2 Wigan
    Tottenham 2-2 West Bromwich
    Wolverhampton 1-1 Fulham
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow