hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa-Beşiktaş maçında seyirci yasağı kalktı

    Bursa-Beşiktaş maçında seyirci yasağı kalktı
    expand

    Bursa Valisi Şahabettin Harput, 7 Mayıs Cumartesi akşamı oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili olarak, Beşiktaş taraftarlarının, takımlarının Bursa'da oynayacağı maçı izlemelerine yönelik yasağı kaldırma kararı aldıklarını açıkladı.

    Harput, Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor ile Beşiktaş'ın maçlarında uzun süredir rakip taraftarların sahaya alınması noktasında sıkıntı yaşandığını hatırlattı.

    Bursaspor ile Beşiktaş'ın Türkiye'nin iki güzide kulübü olduğunu vurgulayan Harput, Beşiktaş taraftarlarının, takımlarının Bursa'da oynayacağı maçı izlemelerine yönelik yasağı kaldırma kararı aldıklarını söyledi:

    "İki kulübün de çok vefalı ve ateşli taraftarı var. İyi günde kötü günde, üzüntüsünde, mutluluğunda takımlarıyla beraber olmuş, beraber üzülmüş, beraber mutlu olmuşlardır. Pek çok benzerlikleri vardır bu iki takım taraftarlarının.

    "Yıllarca bu iki takımın taraftarları kendi takımlarının maçını izleyememek gibi bir acıyı yaşadılar. 'Olay olma ihtimali var' diye yasaklama, ancak totaliter rejimlerde yapılabilir. Biz bu hafta oynanacak müsabakada bu yasağı kaldırmak istiyoruz."

    Harput, bir gazetecinin, "ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan ve Bursasporlu taraftarların da alındığı maç öncesi olaylar çıkmış, dört Bursaspor taraftarı yaralanmıştı. Bu çerçevede cumartesi olay çıkacağına ilişkin endişeniz var mı?" sorusuna, "endişe duymuyorum, çünkü Bursalılara ve Bursaspor taraftarlarına güveniyorum. Ermenistan maçı oynandı burada. Herkes Bursaspor taraftarlarının nasıl olduğunu gördü" yanıtını verdi.

    Bursaspor kulübü başkanı İbrahim Yazıcı da Bursaspor olarak barış eli uzattıklarını ifade ederek, "bu duruma bir son vermemiz lazım. İnşallah başarılı oluruz. Bundan sonra biz de İstanbul'a daha iyi ve rahat gideriz. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

    Bursaspor-Beşiktaş gerginliği

    Beşiktaş taraftarları Süper Lig'de en son 2003-2004 sezonunun 19'uncu haftasında Bursa'daki maçı izleyebilmiş, bu maçı Beşiktaş  Tümer'in attığı golle 1-0 kazanmıştı. Bursaspor aynı sezon küme düşmüş ve iki sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmişti.

    Bu süreçte Bursasporlu taraftarlar, küme düşmelerinin sorumlusu olarak Beşiktaş'ı görmüştü. İki takım taraftarları arasındaki gerginlik çerçevesinde, Bursaspor'un yeniden Süper Lig'e yükseldiği 2006-2007 sezonundan bu yana Beşiktaş taraftarları Bursa'daki maçlara alınmamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow