hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çelebi: "Seçim Galatasaray'a hayırlı olsun"

    Çelebi: Seçim Galatasaraya hayırlı olsun
    expand

    Galatasaray kulübü ikinci başkanı Işın Çelebi, 14 Mayıs'taki seçimin sarı-kırmızılı camiaya hayırlı olmasının en büyük temennileri olduğunu söyledi.

    Çelebi, Galatasaray kulübü yönetim kurulunun Mecidiyeköy'deki binasında gerçekleştirilen haftalık toplantısı sonrası, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

    Çelebi, Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararla seçim yolunun açıldığını belirtirken, "seçimin sağlıklı bir şekilde olması en büyük temennimizdir. 14 Mayıs'taki seçim sonuçlarının Galatasaray camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bu sonuçların yine Galatasaray'a 2011-2012 sezonunda başarı getirmesini diliyoruz" dedi.

    Çelebi, "seçimin sağlıklı ve sükunet içinde olması için ne yapılması gerekiyorsa, yönetim olarak 14 Mayıs'a kadar üzerimize düşen ne varsa, onu yapmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

    "Türk Telekom Arena'nın devri yapıldı"

    Türk Telekom Arena'nın 49 yıllık devir sözleşmesinin yapıldığını hatırlatan Çelebi, "stadın devir sözleşmesi yapıldı, 49 yıllık intifa hakkı alındı. Bu devir sözleşmesi ve intifa hakkı 30 gün içinde tapuya işlenecektir. Galatasaray için çok önemli bir aşamadır. Bütün imzalar tamamlanmıştır" ifadelerini kullandı.

    Işın Çelebi, sonuna yaklaştıkları görev süreleri içinde herhangi bir pişmanlıkları olup olmadığının sorulması üzerine, şunları söyledi:

    "Ben beş senedir yönetim kurulundayım. Özhan Canaydın'ın başkanlığı döneminde 2006 Mart'ında başladım ve şimdi bitiriyorum. Bitireceğimi de 2010 yılında açıklamıştım. Ama 27 Mart (idari açıdan ibrasızlığın yaşandığı mali genel kurul toplantısı) hepimiz için, içimizde çok ciddi bir yaradır. Bir daha Galatasaray camiasının 27 Mart benzeri tartışmaları yaşamamasını temenni ediyorum."

    Taraftar protestosu

    Sarı-kırmızılı yönetimin toplantısı sırasında kulüp binası önüne gelen bir taraftar, Polat yönetimini pankartlarla protesto etti.

    Üzerinde, "Kimseden bir fayda ummam. Dilenmem kol kanat. Kendi gök kubbemde kendi gezinirim. Bir eğik baş, boyunduruktan ağırdır boynuma. Fikri hür, vicdanı hür Galatasaraylıyım", "Adnan Polat, bir zamanlar bulunmazdı eşin", "Spor salonlarından, mahkeme salonlarına", "(Kümede kal Galatasaray) sizi hiç mi rahatsız etmedi?" yazılı pankartları sırayla açarak uzun süre bekleyen taraftar, Polat tarafından görüşmek için kulübe davet edildi.

    Kulüpten çıkışta adının Mustafa Özkan olduğunu açıklayan taraftar, bireysel olarak gelip, medeni bir şekilde protestosunu yaptığını belirtirken, "görüşmemizde Başkan kendi gerekçelerini anlattı. Ben de kendi nedenlerimi söyledim. Görüşmeye ikna olmak için çıkmadım zaten" demekle yetindi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow