hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hint keneviri yetiştiren kaleciye ceza!

    Hint keneviri yetiştiren kaleciye ceza
    expand

    Hollanda birinci futbol ligi takımlarından ADO Den Haag'ın kalecisi GinoCoutinho, hint keneviri yetiştirmek dahil çeşitli suçlar yüzünden altı ay şartlı hapis cezasına çarptırıldı.

    ADO Den Haag kulübünden yapılan açıklamada, Coutinho'nun hint keneviri yetiştirmek, sahte belge düzenlemek, dolandırıcılık ve kara para aklamak suçlarından hüküm giydiği belirtildi.

    28 yaşındaki Coutinho, mahkeme tarafından altı ay şartlı hapis ve kamu hizmeti cezasına çarptırıldı. PSV altyapısından yetişen Coutinho, hapis yatmamak için 240 saatlik kamu hizmetini tamamlamak zorunda.

    Hollanda polisi, 2009 yılının ağustos ayında hint keneviri yetiştirilen bir fidanlığa baskın yapmış, söz konusu fidanlığın Coutinho tarafından kiralandığı tespit edilmişti. Olayda tutuklanan kalecinin babası suçunu geçtiğimiz ay itiraf etmiş ve iki yıl hapisle cezalandırılmıştı.

    ADO Den Haag kulübü, 2012 yılının temmuz ayına kadar sözleşmesi bulunan Coutinho'ya herhangi bir yaptırım uygulamaya gerek görmediğini, bunun kaleciyi iki kez cezalandırmak anlamına geleceğini açıkladı.

    Hollanda liginde bitime bir hafta kala yedinci sırada yer alan ADO, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilemk için dört takımın katılacağı play-off'ya mücadele edecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow